Verbond: reisverzekering en coronavirus - hoe zit het?

Het coronavirus is officieel uitgeroepen tot internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Dat maakte directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie op donderdag 30 januari bekend. Inmiddels is het reisadvies voor China veranderd naar oranje. Hoe zit dat met je verzekering?

Om te beginnen met de annuleringsverzekering: die richt zich doorgaans alleen op risico’s in Nederland, (je moet opeens verplicht verhuizen, je wordt ziek of één van je ouders overlijdt). Wat er in het land van bestemming gebeurd is, vormt dus meestal geen geldige reden om te mogen annuleren. Er zijn echter zogeheten ‘allrisk’ annuleringsverzekeringen die wellicht wel dekking bieden.

Reizigers die op dit moment in China zijn, kunnen een beroep doen op hun reisverzekering voor medische kosten (tot hetzelfde bedrag dat gangbaar is in Nederland). De kosten voor repatriëring vallen niet standaard onder de dekking van de reisverzekering, maar repatriëring door medische oorzaak is meestal wel gedekt.

Reizigers die na het veranderde reisadvies van plan zijn om naar China te vertrekken, lopen de kans dat ze onverzekerd zijn. Het advies luidt dan ook om eerst contact op te nemen met de reisverzekeraar.
Tenslotte benadrukt het Verbond dat de reisverzekering een product is met veel optionele aanvullende dekkingen en dat de dekking daardoor per verzekeraar flink kan verschillen. 
Geplaatst op 04-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: