Swiss Re Corporate Solutions benoemt Marc Scheidegger tot Chief Claims Officer

Marc Scheidegger zal in de functie van Chief Claims Officer leiding geven aan een ervaren team van Claims Professionals, die klantgerichte schadediensten bieden en zich wijden aan het handhaven van de toonaangevende Corporate Solutions Claims Commitment.

Hij is verantwoordelijk voor het aansturen van schadebehandelings- en reserveringsprocessen zodat deze consistent worden uitgevoerd Ook draagt hij verantwoordelijkheid voor het onderhouden van een open dialoog met Underwriting, Actuarial, Finance en andere functies om schade-informatie te verstrekken. Dit alles om de klanten beter van dienst te zijn. Daarnaast zal hij zich ook richten op het aantrekken en ontwikkelen van nieuw talent bij Corporate Solutions.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten zal de heer Scheidegger op 1 juni 2020 de rol op zich nemen en toetreden tot het Zwitserse Re Corporate Solutions Executive Committee. Hij verhuist van Parijs naar Zürich en rapporteert aan Andreas Berger, CEO Swiss Re Corporate Solutions.
De heer Scheidegger brengt meer dan 24 jaar verzekeringservaring met zich mee, waarbij hij talrijke leidinggevende functies bekleedde met brede internationale schadeverantwoordelijkheden. Onlangs was hij Claims Director voor Continentaal Europa bij een grote wereldwijde vervoerder.
 
"Ik ben erg blij dat Marc ons team komt versterken en ons zal helpen om een efficiënte, best-in-class claimservice te blijven bieden die klanten gemoedsrust geeft", zegt Andreas Berger, CEO Swiss Re Corporate Solutions. "Zijn klantgerichtheid sluit aan bij onze ambitie om de klantervaring te verbeteren en zijn expertise zal ons helpen om samen de bedrijfsverzekeringen te verbeteren."

De heer Scheidegger volgt James George op, die heeft besloten om andere professionele en persoonlijke mogelijkheden buiten Swiss Re na te streven. De heer George zal na 25 jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt, per 1 april 2020 terugtreden als Chief Claims Officer van Swiss Re Corporate Solutions. 
De heer Berger zal de rol ad interim vervullen tussen 1 april en 1 juni, onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten. De heer George zal tot 1 juli 2020 bij het bedrijf blijven om een naadloze overgang mogelijk te maken.
 
"Ik wil James bedanken voor zijn harde werk en zijn passie voor zijn lange ambtstermijn. Onder zijn leiding is Claims verder gegaan met de overstap naar een marktgerichte functie die ons aanbod duidelijk onderscheidt", vervolgt de heer Berger. "James' opmerkelijke bijdragen, zoals onze toonaangevende Claims-engagement, geven Marc en de rest van de Claims-organisatie een solide basis om op voort te bouwen terwijl we CorSo omvormen tot een bedrijf dat nieuwe standaarden stelt en de industrie voortstuwt."
 
De heer Scheidegger, Zwitsers staatsburger, heeft een MSc in innovatiemanagement van de Università della Svizzera Italiana in Zwitserland en een BA in bedrijfskunde & marketing van de Hogeschool van Zürich. Hij heeft gewoond en gewerkt in EMEA en APAC en is meertalig.
 
 
Geplaatst op 14-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: