Solera per januari ISO 27001 gecertificeerd

Solera, de leverancier van slimme data en software aan de auto- en verzekeringsindustrie, is per januari ISO 27001 gecertificeerd. Met de digitale oplossingen worden het bezit, onderhoud en de afhandeling van schades aan een auto en huis gefaciliteerd.

ISO 27001 toont aan hoe er procesmatig met het beveiligen van informatie moet worden omgegaan, en is hiermee dé internationale certificering voor informatiebeveiliging. Als resultaat is de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen Solera vastgesteld. 

Waarom ISO 27001?
Als gevolg van de groeiende informatiemaatschappij en het toenemend aantal datalekken wordt het beschermen van gegevens steeds belangrijker. ISO 27001 ontwikkelde eisen waaraan informatiebeveiliging moest voldoen, en staat hierdoor voor een procesmatige aanpak van het vaststellen, implementeren, uitvoeren, bewaken, onderhouden en verbeteren van informatiebeveiliging op basis van een Information Security Management System (ISMS), het managementsysteem voor informatiebeveiliging. 

Quintin Nouwen, Managing Director van Financial services binnen Solera Nederland over de ISO 27001-certificering: ‘Met het behalen van de ISO 27001-certificering laten wij aan onze klanten zien een solide management systeem te hebben geïmplementeerd ten aanzien van informatiebeveiliging. Door de prettige samenwerking met Risklane en een pragmatische insteek hebben we de certificering op korte termijn kunnen realiseren.’

Koen van der Aa, Manager bij Risklane, voegt daaraan toe: 'Het ISMS sluit aan bij het beleid en de strategie van Solera. Alle benodigde interne beheersmaatregelen zijn op een efficiënte en effectieve wijze geïmplementeerd binnen de organisatie, mede door de professionele aanpak binnen de organisatie. De ISO 27001-certificering bevestigt dit.’

Over Solera
Per jaar worden in meer dan 75 landen wereldwijd 230 miljoen transacties verwerkt door Solera. De klant, het resultaat en ondernemerschap staan hoog in het vaandel bij de organisatie. 

Over Risklane
Risklane biedt diensten aan op het gebied van informatiebeveiliging, riskmanagement en governance. Naast advisory services en risk sourcing biedt Risklane softwareoplossingen die organisaties in staat stelt complexe standaarden zelfstandig te implementeren. Hiermee is Risklane een vooruitstrevende partij. Risklane realiseert oplossingen voor de beheersing van risico’s en de implementatie van onder andere ISAE 3402 (SOC1), ISAE 3000 (SOC2), GDPR/AVG, ISO 27001, ISO 9001 en COSO.
Geplaatst op 04-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: