JPR Advocaten verzorgt kennisupdate brandverzekering

Op donderdag 23 januari 2020 organiseerde JPR Advocaten in Utrecht een kennissessie over de brandverzekering. De diverse onderdelen van de middag werden verzorgd door twee eigen advocaten, hoogleraar handelsrecht en verzekeringsrecht aan de Open Universiteit prof. mr. drs. Marc Hendrikse en Jurjen Burghgraef, risicodeskundige bij en directeur/oprichter van risicoinspectiebureau Burghgraef van Tiel & Partners.

Op de foto: Hoogleraar handels- en verzekeringsrecht aan de Open Universiteit Prof. mr. drs. Marc Hendrikse
 

Advocaten Manon Pluymen en Pieter Leerink spraken over de zorgplicht van de assurantietussenpersoon bij dekkingsclausules en over toedrachtsonderzoek en bedrijfsvoering. Jurjen Burghgraef deelde zijn ervaringen uit de praktijk met betrekking tot risico-inspecties. Prof. mr. drs. Marc Hendrikse behandelde het onderwerp expertisekosten en dominant cause.

 

Hendrikse is hoogleraar handelsrecht en verzekeringsrecht aan de Open Universiteit en tevens houder van de JPR Advocaten-leerstoel aldaar. Hij is ook directeur van het UvA Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) en vice-voorzitter van de Geschillencommissie Kifid.

In de zaal zaten verzekeraars, assurantietussenpersonen, experts, onderzoekers, makelaars, kortom: alle schakels in de brandverzekering waren goed vertegenwoordigd. De inleidingen leidden tot levendig en constructief debat. Al met al een geslaagde bijeenkomst!


 


 

Geplaatst op 24-01-2020

< VorigeVolgende >


Share on: