Aegon Nederland benoemt Boaz Magid en Anke Schlichting in bestuur

Boaz Magid (41) wordt per 1 april de nieuwe Chief Financial Officer van Aegon Nederland. Hij is op dit moment al Chief Investment Officer (CIO). De huidige CFO van Aegon Nederland, Rutger Zomer (50), heeft besloten dat dit het moment is om na twaalf jaar Aegon te verlaten.

Foto: MT Aegon Nederland per 1 april. V.l.n.r.: Wim Hekstra, Anke Schlichting, Willem Horstmann, Boaz Magid, Maarten Edixhoven, Clim Parren, Anne-Marie Roth.

Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland: “Boaz Magid is een stevige aanwinst gebleken en ik ben blij dat hij bereid is de functie van CFO op zich te nemen, naast zijn CIO-taken. Rutger Zomer heeft de afgelopen twaalf jaar een doorslaggevende rol gehad in de modernisering van onze Finance organisatie en het absorberen van alle wet- en regelgeving. Wij zijn hem veel dank verschuldigd en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.”
 
Anke Schlichting (50), Chief Technology Officer, treedt tevens toe tot de statutaire directie van Aegon Nederland. Haar CTO-takenpakket wordt bovendien uitgebreid met de rol van Tranformation Officer. Maarten: “Anke heeft bij Accenture, APG en Aegon veel ervaring opgedaan met complexe technologische vraagstukken en problemen rondom transformatie en ik ben zeer blij met haar toetreden tot het statutaire bestuur van Aegon Nederland.”
 
Naast deze benoemingen zijn ook drie andere keuzes gemaakt:
  • Anne-Marie Roth (42) heeft Maarten van Luijn opgevolgd als directeur Juridische Zaken van Aegon Nederland. Zij was hiervoor de Company Secretary van Aegon N.V.
  • Clim Parren (39) volgt per 1 februari Rob Spuijbroek op als Chief People Officer (CPO). Rob wordt Global Head executive staffing voor Aegon N.V. 
  • Wim Hekstra (49) wordt Chief Operating Officer voor heel Aegon Nederland. Hij was dat al voor Aegon Zakelijk en heeft nu ook het Particuliere bedrijf onder zijn hoede gekregen.

Clim, Anne-Marie, Boaz, Wim en Anke zijn alle vijf op dit moment al werkzaam bij Aegon. Hun benoemingen zijn het gevolg van zorgvuldige succession planning en talentontwikkeling. Willem Horstmann (Chief Risk Officer) en Maarten Edixhoven (CEO) blijven op hun post.
Geplaatst op 21-01-2020


Share on: