MKB-adviseurs op Kennisdag De Goudse sturen drone naar 2124

‘En nu vliegt deze drone weg als symbool van ons vertrouwen in de continuïteit van De Goudse, om zich pas over 100 jaar weer te laten zien.’ Aldus de dichterlijke woorden waarmee presentator Humberto Tan vanaf het podium van Studio 21 in het Hilversumse Mediapark de Kennisdag voor MKB-adviseurs afsloot. Deze jaarlijkse ontmoetingsdag voor adviseurs had dit keer een extra feestelijk karakter omdat organisator De Goudse precies een eeuw bestaat. De verzekeraar uit Gouda vierde dit samen met zo’n 300 adviseurs. En greep deze dag bovendien aan voor een blik op de toekomst van het advies- en verzekeringsvak.

Nieuwe generatie
Die toekomst was ook min of meer lijfelijk aanwezig in de persoon van Klaas Vrijburg, een van de elf neven en nichten die de vierde generatie van het familiebedrijf vormen. Humberto, die namens De Goudse de rol van gastheer vervulde, vroeg hem en Geert Bouwmeester, derde generatie en huidig bestuursvoorzitter, naar de manier waarop de familie zorgt voor de betrokkenheid van elke volgende generatie. Tenslotte zullen de leden daarvan in de toekomst mogelijk ook weer bestuursfuncties vervullen.

Lang leve de nieuwe eeuw
Daarna ging het inhoudelijke programma van start aan de hand van het thema ‘Lang leve de nieuwe eeuw’. Ondernemer, consultant en schrijver Danny Mekić trapte af en liet zien hoe internettoepassingen niet alleen een wereld aan informatie openen, maar ook onze privacy schenden, ons gedrag beïnvloeden en - met behulp van sociale media - 4 à 6 jaar levensjaren van de huidige jongeren in beslag nemen. Ook gaf hij voorbeelden van de manier waarop data, die belangrijke grondstof van de nieuwe eeuw, prachtige mogelijkheden biedt, maar ook tot heel verkeerde conclusies kan leiden. Oud-weervrouw Helga van Leur bevestigde dat later in het programma, toen ze sprak over klimaatmodellen die putten uit data van de afgelopen decennia en dus geen rekening houden met de veel hogere snelheid waarmee de gemiddelde temperatuur nu en in de komende eeuw toeneemt.

Toekomstverwachtingen
Omdat het vinden en binden van nieuwe talenten ook in de nieuwe eeuw een succesfactor van belang zal zijn, kwam dit thema eveneens aan de orde. Gerard Nijkamp en Jesper Gudde, respectievelijk technische directeur en technisch manager van Sparta (de club waarvan De Goudse hoofdsponsor is) vertelden over de manier waarop zij hun talenten vinden, managen en stimuleren in hun ontwikkeling. Slotspreker was futuristisch journalist Laurens Vreekamp die zijn toekomstverwachtingen van AI presenteerde aan de hand van voorbeelden: ‘the bad’, ‘the good’ en de, fascinerende, realiteit.

Een drone met speciale lading
De aanwezigen in Studio 21 zaten aan ronde tafels en konden daardoor na elke spreker meteen met elkaar in gesprek over hún talentmanagement, hún gebruik, of niet-gebruik, van AI en hún ideeën over klimaatrisico’s en duurzaamheid, zowel wat betreft henzelf als hun klanten. De nieuwe inzichten die dat aan elke tafel opleverde werden in één document samengebracht, dat Bernardo Walta, commercieel directeur van De Goudse, aan het einde van het programma, kort samenvatte en ten slotte aan een drone bevestigde. Die drone vloog daarna de zaal weer uit, op weg naar een onbekende locatie. Met de bedoeling om pas in 2124, samen met alle inzichten van deze Kennisdag, weer op te duiken.
Geplaatst op 04-10-2024

< VorigeVolgende >


Share on: