Ruim driekwart jongeren bang voor diefstal smartphone op vakantie

Ruim driekwart (76%) van de jongeren in Nederland is bang voor diefstal van hun smartphone op vakantie. Van de 55-plussers is maar 35% bang voor zo’n situatie.

55-plussers tonen minder angst, maar zijn beter en uitgebreider verzekerd
55-plusser hebben ook vaker een aanvullende reisverzekering. Vaak geldt er echter een eigen risico van 50 tot 100 euro, waardoor het bij diefstal van goedkopere spullen meestal niet de moeite waard is om aangifte te doen. Van de Nederlanders weet bijna 10% niet of zij verzekerd zijn tegen diefstal in het buitenland. 11% van de Nederlanders gaat zelfs op reis zonder reisverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijker Overstappen.nl
 
80% van 55-plussers gaat verzekerd op reis
 Uit het onderzoek blijkt dat 55-plussers aanzienlijk minder bang zijn voor diefstal op vakantie dan jongeren. Ouderen maken zich minder zorgen over diefstal van hun persoonlijke bezittingen zoals smartphones, hoewel meer dan 80% van hen een reisverzekering heeft. 41% hiervan is zelfs aanvullend verzekerd. Jongeren zijn juist bang dat hun smartphone, paspoort of pinpas wordt gestolen. Slechts 10% van deze groep geeft aan niet bang te zijn voor diefstal. Daarnaast is 50% van de jongeren bang dat hun contant geld wordt gestolen en 41% is bang voor diefstal van hun bagage.
 
Jongeren minder vaak aanvullend verzekerd
 Ondanks deze hoge bezorgdheid hebben jongeren minder vaak een aanvullende verzekering. 20% van de jongeren weet niet of zij verzekerd zijn tegen diefstal op vakantie en 13% heeft helemaal geen reisverzekering. Een groot deel van de Nederlanders (43%) heeft in ieder geval een reisverzekering en 36% heeft een aanvullende verzekering.
 
Quote Jeremy, expert schadeverzekeringen bij Overstappen.nl : “Mocht je dure spullen meenemen op vakantie, zoals je nieuwe camera, zorg er dan voor dat je de bonnetjes hiervan bewaart. Wanneer je een claim indient bij diefstal, vragen verzekeraars meestal om een bewijs dat de gestolen spullen ook daadwerkelijk van jou zijn. Zonder bonnetje kan het zijn dat de verzekeraar je claim afwijst.”
Bron: Overstappen.nl
Geplaatst op 25-07-2024

< VorigeVolgende >


Share on: