FORTIS : Een nieuwe speler in de strijd tegen (verzekerings) fraude

Sinds enige tijd is er een nieuw onderzoeksbureau op de markt, dat met name verzekeraars van dienst is in de strijd tegen fraude. Het bureau heeft de naam FORTIS, wat staat voor krachtig en sterk. Dat is dan ook de slogan: Sterk in onderzoek.

FORTIS is ontstaan vanuit een passie voor waarheidsvinding, onderzoek en de strijd tegen onrecht. De rechercheurs hebben samen ruim 40 jaar ervaring opgedaan in onder meer fraudeonderzoek in de verzekeringsbranche en bij de politie recherche.

Operationeel manager en onderzoeker Ilse Blijleven vertelt: “Kenmerkend voor FORTIS is met name de kennis van de verzekeringsbranche en alles wat daarbij hoort. Veel onderzoekers komen bij de politie vandaan en dat is nuttig, want zeker rechercheurs kennen veel onderzoekstechnieken en - methodes. Maar in de verzekeringsbranche geldt een andere bewijsvorming, bewijslast en andere wet- en regelgeving dan in het strafrecht. FORTIS is door onze ervaring niet alleen gespecialiseerd in tactisch onderzoek en het strafrecht, maar óók in de verzekeringstechniek en het verzekeringsrecht.

Verder gaan wij samenwerkingen aan in de branche, omdat iedereen zo zijn eigen kwaliteiten en specialismes heeft. FORTIS wil daar zoveel mogelijk gebruik van maken. We hebben immers allemaal hetzelfde doel: het terugdringen en aanpakken van (verzekerings)criminaliteit.”

FORTIS biedt naast het toedrachts- en fraudeonderzoek ook andere diensten aan, zoals (juridisch) advies, bedrijfsrecherche, controles bij tussenpersonen en volmachten, awareness trainingen en kritische expertises.

Geplaatst op 16-07-2024

< VorigeVolgende >


Share on: