Jos Baeten benoemd tot voorzitter van het Verbond van Verzekeraars

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van vorige week is Jos Baeten, CEO van ASR Nederland N.V., benoemd tot voorzitter van het Verbond van Verzekeraars. Hij volgt hiermee Tjeerd Bosklopper van Nationale-Nederlanden op, die de functie sinds juni 2021 bekleedde. Baeten zal de voorzittersrol voor een periode van twee jaar vervullen.

In een videoboodschap aan de leden, aangezien hij niet persoonlijk aanwezig kon zijn, deelde Baeten zijn visie: “Als sector staan we voor grote uitdagingen in deze tijd van verandering. Verduurzaming blijft een centraal thema waar we als sector op moeten focussen, vooral nu het nieuwe kabinet op dat gebied tekortschoot. Wij kunnen hierin een leidende rol spelen. Daarnaast moeten we blijven werken aan onze reputatie en ons concentreren op waar we positieve impact kunnen maken. Ik zie ook kansen om meer te investeren in inclusiviteit binnen de raden van bestuur van zowel het Verbond als de verzekeraars zelf. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die we als ledenorganisatie moeten dragen. Als voorzitter zie ik het als mijn taak om betrokkenheid te waarborgen en tegelijkertijd vaart te maken in de besluitvorming. Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan.”

Over Jos Baeten
Jos Baeten is sinds 1 februari 2006 lid van het bestuur van het Verbond van Verzekeraars. Hij bekleedt sinds 2009 de positie van voorzitter en is tevens lid van de Raad van Bestuur van ASR Nederland N.V. (a.s.r.). Voorheen was hij voorzitter van de hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep en voorzitter van de directie van De Amersfoortse Verzekeringen.

Geplaatst op 02-07-2024

< Vorige


Share on: