ANVA is de eerste sponsor van Financially Fit Kids Foundation

ANVA, FinTech leverancier en marktleider in de verzekeringsbranche, is de trotse eerste sponsor van de Financially Fit Kids Foundation. Binnen de missie 'Iedereen financieel fit' is ANVA vastbesloten bij te dragen aan een maatschappij waar financiële fitheid voor iedereen toegankelijk is.

De samenwerking met Financially Fit Kids Foundation vormt een perfecte match, omdat beide organisaties streven naar een toekomst waarin financiële problemen voorkomen worden door vroegtijdige educatie.

De Ernst van Financiële Problematiek bij Kinderen
Het aantal kinderen dat in Nederland opgroeit in armoede, stijgt volgens het CPB in 2024 van 6% naar 7%. Bovendien heeft volgens het Nibud één op de vijf jongeren te maken met ernstige betalingsproblemen. Deze cijfers benadrukken een ernstig probleem, dat onder jongeren gevoelens van schaamte, stress, eenzaamheid en depressie veroorzaakt. Weten hoe geld werkt, is essentieel voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen en jongeren.  

Over de Financially Fit Kids Foundation
Volgens Femke Hogema, voorzitter van de Financially Fit Kids Foundation, kunnen kinderen veel meer leren over cruciale financiële onderwerpen zoals schulden, ondernemerschap, geldmindset en vermogensopbouw. "Geld heeft impact op alle levensgebieden, en kinderen zijn niet voldoende financieel bewust en vaardig." aldus Hogema. Om kinderen hierbij te helpen , biedt de stichting gastlessen aan en heeft Hogema een kinderboek geschreven over geld getiteld ‘De reis naar rijkdom’, dat in september in de winkels ligt. Het doel is dat elk kind in Nederland, vooral de kinderen die thuis geen financiële voorlichting krijgen, dit boek ontvangt tegen de tijd dat ze in groep 8 zitten. Dit betekent dat jaarlijks 180.000 kinderen worden bereikt. "Dankzij de steun van donateurs en sponsoren zoals ANVA kunnen we deze ambitieuze doelen realiseren."

De Betrokkenheid van ANVA
Max Mouwen, CEO van ANVA, benadrukt waarom ervoor gekozen is om Financially Fit Kids te sponsoren. “Wij geloven sterk in het belang van financiële voorlichting vanaf jonge leeftijd. Door kinderen nu te helpen met het opbouwen van hun financiële kennis, investeren we in een betere toekomst voor iedereen.” zegt Mouwen. Initiatiefnemer vanuit ANVA, CCO Daan van der Lugt voegt toe: “Het bijdragen aan de Financially Fit Kids Foundation past erg goed bij waar ANVA voor staat. We zijn er trots op deze samenwerking aan te gaan.”

ANVA’s bijdrage aan de stichting is veelzijdig. Naast het aanschaffen van duizenden boeken voor kinderen in de doelgroep, zullen ook medewerkers van ANVA gastlessen geven op basisscholen. Bovendien stelt ANVA haar videostudio beschikbaar aan de stichting voor het maken van educatieve tutorials en promotievideo’s.

Samen Voor een Financieel Gezonde Toekomst
Met ANVA aan boord, werkt de Financially Fit Kids Foundation vastberaden verder aan een financieel gezonde toekomst voor kinderen in Nederland. Voor meer informatie over de stichting en haar missie, bezoek www.financiallyfit.kids.
 
Geplaatst op 05-07-2024

< VorigeVolgende >


Share on: