Preview sectorcijfers Verbond van Verzekeraars op drukbezochte Schademiddag

De Schademiddag van het Verbond van Verzekeraars, getiteld ‘De schademarkt in 2030: van ver weg naar snel dichtbij’ was afgelopen woensdag weer drukbezocht. Waar staat de sector in 2030? Wat komt er op verzekeraars en hun ketenpartners af? Welke stappen moeten we nu zetten om ons hierop voor te bereiden?

Dagvoorzitter en voorzitter van het sectorbestuur Schade van het Verbond van Verzekeraars Lidwien Suur nam de aanwezigen mee in het hier en nu en benoemde enkele speerpunten. Net name de klimaatverandering werd door haar bestempeld als een zeer grote uitdaging voor de sector.

Eind van de maand, op 27 juni wel te verstaan, volgen de sectorcijfers pas, maar Lidwien Suur lichtte ook alvast een tipje van de sluier door, evenals voorgaande jaren, een preview te geven van de schaderesultaten. Het resultaat is in 2023 in ieder geval vrijwel gelijk gebleven, terwijl het premievolume met zes procent is gegroeid. Het rendement op zowel brand-, transport- als overige verzekeringen is gestegen. Alleen op motorverzekeringen daalde het rendement tot slechts één procent.

Lees meer over haar presentatie op de site van het Verbond van Verzekeraars.


 
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 07-06-2024

Volgende >


Share on: