Paul Geraeds nieuwe voorzitter Stichting toetsing verzekeraars

Paul Geraeds (59) is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Geraeds volgt Elly Blanksma op, die sinds 1 maart 2015 voorzitter was van het bestuur en vanaf oktober 2022 van de Raad van Toezicht.

Directeur bestuurder Ron van Kesteren: “We bedanken Elly voor haar enorme bijdrage aan de ontwikkeling van Stv in de afgelopen negen jaar. We zijn erg blij dat we met Paul en zijn bestuurlijke ervaring een goede opvolger als voorzitter van de Raad van Toezicht krijgen."

Geraeds neemt per 1 juli 2024 de voorzittershamer over van Elly Blanksma. Geraeds: “Verzekeraars vervullen een essentiële rol in onze maatschappij, dwars door alle lagen van de samenleving en juist voor de meer kwetsbaren. Zelfregulering van de sector is belangrijk om de dienstverlening van verzekeraars verder te verbeteren en ervoor te zorgen dat het klantbelang steeds centraal staat. Dat draagt bij aan het noodzakelijke onderlinge vertrouwen en daar wil ik me graag voor inzetten.”

Over Paul Geraeds
Paul Geraeds is bedrijfsadviseur en op dit moment onder meer voorzitter van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD), vicevoorzitter RvT van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) en lid van de Raad van Toezicht van de Number 5 Foundation. Daarvoor heeft Paul diverse directie - en toezichtfuncties vervuld bij Center Parcs / Pierre&Vacances en Roompot Vakanties en is hij co-auteur van het managementboek “De Confetti Company”. Paul is vader van twee zoons. 
 
Samenstelling Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht van Stv bestaat uit vijf leden, van wie er twee uit de verzekeringsbranche komen (Carla Muters, bestuursvoorzitter NHG en Gerard ten Brincke, voormalig directievoorzitter De Europeesche). Er zijn twee leden met een consumentenprofiel (Hein Albeda, zelfstandig adviseur en Marco Loos, hoogleraar privaatrecht UvA). Onafhankelijk voorzitter is Paul Geraeds. Directeur bestuurder van Stv is Ron van Kesteren. 

Over Stichting toetsing verzekeraars
Stichting toetsing verzekeraars is opgericht in 2009 op initiatief van het Verbond van Verzekeraars. De stichting heeft een belangrijke, onafhankelijk toetsende rol bij de naleving van de gedragscodes in het vernieuwde stelsel van zelfregulering van het Verbond en rapporteert over de naleving van de gedragscodes door verzekeraars. Kijk voor meer informatie over de Stichting toetsing verzekeraars op www.toetsingverzekeraars.nl.
Geplaatst op 27-06-2024

< VorigeVolgende >


Share on: