Gilbert Canameras, voormalig secretaris-generaal van FERMA overleden

De Federation of European Risk Management Associations (FERMA) deelt met groot verdriet het overlijden van Gilbert Canameras, voormalig secretaris-generaal van FERMA. Gilberts ambtstermijn van 2015 tot 2019 heeft een blijvende impact gehad op de organisatie en de hele risicomanagementgemeenschap.

Met groot verdriet geeft de FERMA kennis van het overlijden van Gilbert Canameras, voormalig secretaris-generaal van FERMA. Gilberts onwrikbare toewijding, diepgaande expertise en oprechte passie voor zijn werk hebben een blijvende impact gehad op iedereen die het voorrecht had met hem samen te werken.
 
Als een uitzonderlijke leider was Gilbert toegewijd aan het bevorderen van risicomanagement. Zijn bijdrage als voorzitter van AMRAE, secretaris-generaal van FERMA en oprichter van Club Francorisk zullen met groot respect en bewondering worden herinnerd.
 
Gilbert kwam bij FERMA tijdens een periode van grote administratieve uitdagingen, onder het voorzitterschap van Jo Willaert. Op een cruciaal moment, toen FERMA geen secretaris-generaal had, stemde Gilbert er genadig mee in om deze rol op zich te nemen en bracht hij zijn leiderschap en expertise in om de FERMA door een overgangsperiode te loodsen.
 
Tijdens zijn vier jaar durende ambtstermijn heeft Gilbert FERMA goed bestuur gegeven, vernieuwende ideeën aangedragen, strategisch gedacht en zich ingespannen om de geloofwaardigheid en zichtbaarheid van FERMA en de Europese risicomanagementgemeenschap te vergroten. 
 
Charlotte Hedemark: "We zijn diep bedroefd over het verlies van Gilbert Canameras. Zijn niet-aflatende toewijding en leiderschap hebben de FERMA en de risicomanagementgemeenschap diepgaand gevormd. Gilberts overlijden laat een leegte achter bij iedereen die hem kende. Zijn nalatenschap van toewijding en service zal ons blijven inspireren. Onze oprechte deelneming gaat uit naar zijn familie en dierbaren in deze moeilijke tijd."
 
 
Typhaine Beaupérin: "Gilbert was een man van overtuiging en passie, wiens liefde voor mensen en opmerkelijk vermogen om hen samen te brengen hem onderscheidde. Hij en Jo Willaert deelden dezelfde visie op de toekomst van het beroep van risicomanager, waardoor ze een duidelijke richting konden geven aan de acties van FERMA. Voor mij persoonlijk was Gilbert een stille kracht - een Obi-Wan Kenobi die me begeleidde, motiveerde, inspireerde en steunde vanaf het moment dat ik bij FERMA kwam. De vier ongelooflijke jaren waarin we hand in hand hebben gewerkt, samen met Jo, zullen voor altijd een dierbare herinnering blijven."
Geplaatst op 13-06-2024

< VorigeVolgende >


Share on: