Fred Willemze nieuwe managing director bij Klap Verzekeringsmakelaar

Ardonagh Nederland, de Nederlandse tak van een van ’s werelds onafhankelijke verzekeringsmakelaarsgroepen, kondigt de benoeming aan van het Nederlandse managementteam om de verdere groei van Léons Groep, Klap Verzekeringsmakelaar en Classicus Private Insurance te leiden.

Sunny Léons, momenteel CEO van Léons Groep, zal de rol van Chief Executive Officer bij Ardonagh Nederland op zich nemen en rapporteren aan Conor Brennan, Executive Chairman van Ardonagh Global Partners.

Als echte ondernemer heeft Sunny Léons, samen met zijn broer Nico, de Léons Group meer dan 40 jaar geleid. In deze periode is Léons uitgegroeid tot een gerenommeerde internationaal opererende verzekeringsmakelaar. In 2022 besloot Léons Group een samenwerking aan te gaan met The Ardonagh Group om de verdere internationale expansie te realiseren.

Dov Rychter, commercieel directeur van Léons Groep, zal de rol van Managing Director van Léons Groep op zich nemen. Zijn uitgebreide sectorexpertise en ervaring in het opbouwen van langdurige klantrelaties stellen hem in staat om, samen met het managementteam, leiding te geven aan de verdere expansie van Léons Groep en het versterken van het profiel van het 73 jaar jonge bedrijf in het internationale verzekeringslandschap.

Jorg Roodbeen, CEO van Klap dat in juni 2023 door Ardonagh werd overgenomen, is benoemd tot Chief Acquisitions Officer, verantwoordelijk voor het aansturen van het M&A-proces in Nederland. Jorgs jarenlange expertise in de Nederlandse verzekeringssector heeft geleid tot een zeer efficiënte bedrijfsvoering, gecombineerd met een succesvolle overnamestrategie die de groei van Klap heeft gestimuleerd gedurende zijn 25-jarige loopbaan. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Des O’Connor, Chief Investment Officer van Ardonagh Global Partners.

Hij wordt bij Klap opgevolgd door Fred Willemze, die aantreedt als managing director. Fred zal verantwoordelijk zijn voor het leiden van de uitbouw van de gespecialiseerde verzekeringsmakelaar, opgericht in 1854.

Met meer dan 40 jaar ervaring in de sector heeft Fred een grote staat van dienst in het realiseren van organische groei in zowel het makelaars- als volmachtkanaal, en bekleedde hij eerder leidinggevende functies bij de Marsh & McLennan-organisatie.

Classicus Private Insurance, de verzekeringsmakelaar voor vermogende klanten, blijft onder leiding staan van Bart-Jan Kastrop.

Conor Brennan, Executive Chairman van Ardonagh Global Partners, geeft aan: “We zijn dankbaar voor het uitstekende leiderschap van Jorg en Sunny in de afgelopen jaren bij het positioneren van Klap en Léons voor succes op de lange termijn. We zijn even enthousiast om Fred te verwelkomen, wiens bewezen staat van dienst en strategische visie van onschatbare waarde zullen zijn bij het ontsluiten van de volgende groeifase van Klap in de Nederlandse verzekeringsmarkt.”


Sunny Léons, CEO van Léons Groep, vult aan: “Ik was verheugd over het partnership met Ardonagh en hun ambitie om zich als marktleider op de Nederlandse markt te vestigen en ik ben trots op wat we samen hebben bereikt. Nu kijk ik ernaar uit om ons partnership verder uit te bouwen en om nieuwe zakelijke kansen te benutten. Uiteraard zal ik de Léons Groep blijven ondersteunen, naast het zeer bekwame leiderschap van Dov Rychter en het managementteam.”

Des O’Connor, Chief Investment Officer van Ardonagh Global Partners: “Jorgs diepgaande kennis van de Nederlandse markt stelt ons in staat om de beste kansen te identificeren en uit te voeren om verder te groeien en waarde te creëren voor zowel onze klanten als andere stakeholders. Hij zal van wezenlijk belang zijn om onze inspanningen in deze belangrijke regio te leiden.”

Jorg Roodbeen: “Het was een enorm voorrecht om leiding te geven aan Klap en ik ben ongelooflijk trots op wat we hebben bereikt. Met Freds visie en expertise zal het bedrijf blijven bloeien. Ik ben enthousiast om deze nieuwe kans bij Ardonagh Nederland aan te gaan.”

Fred Willemze: “Ik ben vereerd en verheugd om Klap te leiden als managing director. Dit bedrijf heeft een rijke erfenis en ik kijk ernaar uit om met het getalenteerde team samen te werken om verdere groei te realiseren en duurzame en innovatieve verzekeringsproducten naar klanten in heel Nederland te brengen.”

De benoemingen zijn onder voorbehoud van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen.

Geplaatst op 01-05-2024
Share on: