Mop van Tiggele opent kantoor Rotterdam van WIJ advocaten

Afgelopen dinsdag vond de borrel ter ere van de opening van het tweede kantoor van WIJ advocaten plaats. Veel branchegenoten trotseerden weer en wind om de nieuwe locatie, die zich recht tegenover Rotterdam Centraal Station bevindt, te bekijken.

V.l.n.r. Marijke Lohman, Annabel de Kroon, Suzanne Bordewijk, Laurien Dufour, Suzanne Colsen, Emilie van Tets, Margje Benningen, Mop van Tiggele-Van der Velde, Harriët Delhaas, Wendy Oostveen-Kouwenhoven, Daphne Gouweloos, Veneta Oskam, Janneke Kruijswijk Jansen, Robin Petersen, Sara Salah-Hashim (foto Cindy van der Helm)

Het welkomstwoord werd uitgesproken door partner Harriët Delhaas. “13 jaar geleden zijn wij met zes oprichters een ‘boetiek kantoor’ begonnen in het brede aansprakelijkheids- & verzekeringsrecht en inmiddels zijn we gegroeid naar 17 medewerkers, waarvan 14 advocaten. Wij zijn niet alleen in personele omvang gegroeid, maar ook in onze praktijk. We begonnen met nul cliënten en nul dossiers en hebben inmiddels een prachtige praktijk. Dat hebben we allemaal te danken aan jullie, onze cliënten. We hebben ook op internationaal vlak onze vleugels uitgeslagen met ons lidmaatschap van een internationaal netwerk waarmee we onze cliënten ook bij internationale zaken goed kunnen bedienen. Dat we nu onze vleugels uitslaan in Nederland en een vestiging openen in het Rotterdamse, de plek waar veel verzekeraars gevestigd zijn, is dan ook niet meer dan een logische volgende stap. Zo kunnen wij nog beter onze belofte waarmaken van korte lijnen en persoonlijk advies. 13 jaar geleden hadden wij een hoogleraar uit Rotterdam uitgenodigd om ons kantoor in Amsterdam te openen. Nu wilden we weer een hoogleraar uitnodigen. En laat dat nou toevallig precies dezelfde zijn die van als 13 jaar geleden. Graag geef ik het het woord aan Mop van Tiggele.”

Publicaties brengen het juridisch debat verder
Mop gaf aan het een eer te vinden om een rol te krijgen bij deze nieuwe stap. Zij liet weten dat zij WIJ wilde bedanken voor hun mooie rol in de branche: “Een goede advocaat zijn is knap, maar waar ik vandaag in het bijzonder mijn waardering voor uit wil spreken – ik pak als wetenschapper dan maar even volledig dat podium – dat is de bijdrage die jullie met elkaar aan de wetenschap en daarmee ook langs die weg aan de rechtspraktijk weten te leveren. Een rondgang in de literatuur laat een kleine 110 publicaties van de hand van WIJ in tal van vooraanstaande bladen zien. Nuttig en richtinggevend, want juist jullie visie, waarbij de praktijk en de wetenschap elkaar raken, brengt het juridisch debat verder. Een goed advocaat zijn is één ding, maar een advocaat die publiceert, dat is eredivisiewerk. Maar dan onbetaald, want je wordt niet betaald voor artikelen schrijven. En misschien maakt dat het nog wel knapper. Dat je dit als kantoor van belang vindt, zegt veel over de kwaliteit.”

Mop refereerde ten slotte aan een uitspraak van een van haar zoons aan wie zij had verteld dat zij ook nu weer het woord mocht nemen: “Mijn zoon zei: ‘Mam, binnen 13 jaar een tweede kantoor openen en van zes naar 14 advocaten groeien. Dat zijn killers!’ En weet je? Het had de groei zomaar kunnen verklaren, maar jullie hebben het helemaal niet nodig om je als killer te gedragen. Jullie hoefden alleen maar een beetje benaderbaar te zijn, heel stoer, oplossingsgericht, goed ingevoerd in de rechtspraak en zeer deskundig. Meer hadden jullie niet nodig. Ik ben trots op jullie. Succes met WIJ-010. Aan de stad zal het niet liggen.”
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 12-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: