CFD introduceert het CFD Letselschadeloket

Jaarlijks nemen verzekeraars ca. 75.000 letselschadezaken in behandeling. Daarbovenop komen de niet gemelde zaken, meestal omdat slachtoffers zich niet bewust zijn van de mogelijkheid om letselschade te kunnen claimen. Voor verzekeringskantoren ligt hier een belangrijke signaalfunctie. Met het CFD Letselschadeloket biedt CFD zijn leden een snel toegankelijk meldloket aan, waaraan een landelijk netwerk van top-experts is verbonden.


Met de deelnemende experts zijn afspraken gemaakt over het vergoeden van de inspanningen van verzekeringskantoren, die hun gedupeerde klanten aanmelden en bijstaan. Voor niet CFD-leden is het CFD Letselschadeloket vanzelfsprekend ook beschikbaar. Het CFD-lidmaatschap wordt dan met de eerste kostenvergoeding verrekend.
 
95% komt niet voor de rechter
Omdat letselschadezaken vrijwel altijd via buitengerechtelijke procedures worden afgewikkeld, is het van groot belang dat gedupeerden worden bijgestaan door een eigen letselschade-expert, die samen met de schade-expert van de verzekeraar de uiteindelijke schade vaststelt.
 
Om slachtoffers daarin de beste ondersteuning te kunnen bieden, hebben verzekeraars met elkaar afgesproken dat de kosten van een eigen letselschade-expert door de aansprakelijke verzekeraar worden betaald. Hierdoor heeft de gedupeerde altijd toegang tot een eigen expert, zonder de kosten zelf te moeten betalen.
 
Weren van cowboypraktijken
Het CFD Letselschadeloket heeft ook tot doel om de zorgelijke groei van dubieuze letselschadebureaus aan te pakken. Diverse marktpartijen hebben in de vakpers hier al aandacht voor gevraagd. 
 
CFD selecteert daarom zorgvuldig welke letselschade-experts zich aan het CFD Letselschadeloket kunnen verbinden, waardoor het loket ook een soort keurmerk wordt.
 
De verzekeringskantoren in het land zijn bij uitstek geschikt om hun klanten te wijzen op het belang van een professionele en betrouwbare eigen expert, zodat de belangen van het slachtoffer zo goed mogelijk worden behartigd. 
 
Kantoren die zijn aangesloten bij het keurmerk Finzeker, zijn als eerste gestart met het aanbieden van deze nieuwe dienst. CFD verwacht in de toekomst het netwerk van letselschade-experts verder uit te breiden. Reeds deelnemende partijen worden ook bij dat proces betrokken, om de kwaliteit van het netwerk hoog te houden.
 
Deelnemende partijen
CFD heeft al enkele jaren ervaring in samenwerkingen met letselschadebureaus. Na zorgvuldige afweging en persoonlijke gesprekken met verschillende partijen zijn Stipt Letselschade, CKH Advocaten en Kroon Letselservice als eerste partijen aan het CFD Letselschadeloket verbonden. 

Commentaar:
2-5-2024 - Het NLE-bestuur neemt afstand van het recent gelanceerde CFD Letselschadeloket. Dit loket lijkt puur te zijn gecreëerd als middel voor CFD-leden om geld te kunnen verdienen aan letselschadeslachtoffers. Zo ga je niet met slachtoffers om! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7191355968121663489/
Geplaatst op 29-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: