Groeiende verzekeringsmarkt in Nieuw-Zeeland

De verzekeringsmarkt in Nieuw-Zeeland staat voor een flinke groei in de komende jaren, voorspelt GlobalData, een bedrijf dat data analyseert. Ze verwachten dat tegen 2028 de totale waarde van de markt 7,6 miljard dollar zal zijn, met een jaarlijkse groei van 7,3%.

Volgens GlobalData zal de groei van de algemene verzekeringsmarkt in 2024 naar verwachting versnellen, met vooral veel vraag naar verzekeringen voor huizen en auto's. Deze twee soorten verzekeringen waren samen goed voor bijna 75% van alle premies in 2023.

Sneha Verma, een expert op het gebied van verzekeringen bij GlobalData, legt uit dat de vraag naar verzekeringen tegen natuurrampen sterk toeneemt vanwege vaker extreme weersomstandigheden. In 2023 groeide de markt al met 10,1%, gevolgd door 10,9% in 2022.

Een belangrijke reden voor deze groei zijn hogere premies voor natuurrampverzekeringen, vooral na recente veranderingen in het beleid, zoals aanpassingen in de dekking voor aardbevingen. Ook de hoge inflatie (4,7% in 2023) speelt een rol, waardoor premies voor huizenverzekeringen naar verwachting jaarlijks met bijna 8% zullen stijgen tot 2028.

Schadeverzekeringen vormen de grootste tak van de verzekeringsmarkt in Nieuw-Zeeland. Deze groeide met bijna 10% in 2023, vooral door de vraag naar verzekeringen tegen natuurrampen.

De stijgende premies zorgen wel voor hogere kosten voor consumenten, vooral bij autoverzekeringen, waar de prijzen in 2023 met 30% zijn gestegen. Dit zal de groei van autoverzekeringen, die naar verwachting tussen 2024 en 2028 met 6,3% zal toenemen, verder stimuleren.

Aansprakelijkheidsverzekeringen worden ook belangrijker, vooral vanwege meer cyberaanvallen. Verwacht wordt dat deze markt tussen 2024 en 2028 met bijna 8% zal groeien.

Hoewel de economie van Nieuw-Zeeland langzaam herstelt van de pandemie, blijft de winstgevendheid van verzekeraars wisselend door frequente natuurrampen en de hogere kosten van herverzekeringen.

Kortom, de verzekeringsmarkt in Nieuw-Zeeland staat voor een sterke groei in de komende jaren, gedreven door verschillende factoren zoals toenemende risico's en veranderende regelgeving.

Geplaatst op 05-03-2024

< Vorige


Share on: