Nh1816 groeit in 2023 met bijna 15%

In 2023 is Nh1816 harder gegroeid dan ze zelf hadden verwacht en staan er ook meer prijzen in de kast (de Gouden Lotus voor beste woonverzekeraar en de trofee voor de beste schadeverzekeraar particulier na het DFO Prestatieonderzoek). Maar ook meer schades en meer uitdagingen in de keten, door bijvoorbeeld de hagelstorm aan het Gardameer en de overstroming in Slovenië.

Op die momenten komt de kracht van onze exclusieve samenwerking met de adviseurs bovendrijven. Verzekerden geven hun adviseurs gemiddeld een 9,1 voor de gezamenlijke dienstverlening. En ook de net promotor score (NPS) laat met een score van 64 zien dat veel verzekerden ambassadeur zijn (62 in 2022). Via Google Reviews krijgmet 4,2 van de 5 sterren een uitstekende beoordeling. "Meer waardering dus, van Nh1816 én het met ons samenwerkend intermediair, en dat maakt ons ook meer trots."

Groei 
We vlogen 2023 uit de startblokken met groeicijfers die onze verwachtingen overtroffen. Binnen een half jaar bereikten we de portefeuillestand van 500mln, een grens die we enkele jaren geleden pas op 2025 hadden verwacht te behalen. Dankzij de samenwerking met financieel adviseurs sloten we 2023 we af met een recordmaand aan nieuw gesloten verzekeringen en netto groei. Een duidelijk teken dat we onderscheidend zijn voor de adviseurs en het uitstekend doen naar al onze verzekerden. De portefeuillestand bedraagt inmiddels € 532 miljoen. De bruto premie-inkomsten zijn gegroeid naar € 493 miljoen (€ 444 miljoen in 2022). Door inflatie en toegenomen schadefrequentie staat het verzekeringstechnische resultaat wel onder druk. Naar verwachting zal de netto combined ratio voor het schadejaar 2023 uitkomen op circa 91.
 
Samen
In 2023 waren we ook meer dan ooit samen. Vanuit ons coöperatieve gedachtegoed verzekeren we met oog voor de wereld om ons heen en zetten we samen met de adviseurs onze schouders onder maatschappelijke projecten. Samen betrokken noemen we dat. In 2023 hebben wij bijgedragen aan ruim 50 lokale projecten en evenementen voor het goede doel. 
 
2024
Ook voor 2024 hebben wij de ambitie om met beheerste groei onze relevante positie duurzaam uit te bouwen. Daarnaast nemen we afscheid van twee directieleden die Nh1816 (mede) groot hebben gemaakt, Lex Verëll en Cas Verhage. Onder hun vleugels is Nh1816 gegroeid van € 30mln (1999) naar de omvang van vandaag. Ondergetekenden, René van Gils (CEO) en Rémon Chattellon (CFRO) nemen het stokje over. Samen met circa 200 collega’s verhuizen wij rond de zomer naar het nieuwe kantoorpand dat aan de Dorpsstraat in Oudkarspel wordt gerealiseerd. 2024, een nieuwe fase gaat in. Maar met vertrouwde uitgangspunten: particuliere schadeverzekeringen via het intermediair in Nederland en op een persoonlijke en innovatieve manier van samenwerken. 
 
"Alle complimenten voor onze medewerkers en samenwerkingspartners. Op naar een meer dan fantastisch 2024. Vol vertrouwen verder vooruit. Namens alle collega’s bij Nh1816 wensen wij jullie een gezond, gelukkig en succesvol nieuwjaar!"
 
 
Geplaatst op 05-01-2024

< VorigeVolgende >


Share on: