Houthoff benoemt twee nieuwe partners

Twee door Houthoff opgeleide advocaten staan op het punt om partner te worden. Willem Liedenbaum (Corporate/M&A) en Lucas Dröge (Litigation) zijn per 1 juli 2024 benoemd tot partner. Beiden begonnen hun carrière bij Houthoff in 2012 en zijn 36 jaar oud.

Willem Liedenbaum (l.) en Lucas Dröge (r.)

Willem Liedenbaum adviseert bedrijven en investeerders bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Hij heeft ruime ervaring met complexe grensoverschrijdende transacties en is veelvuldig betrokken bij overnames van beursgenoteerde ondernemingen, zoals Ordina, Meltwater en Intertrust. Van september 2021 tot mei 2022 was Willem gedetacheerd bij Sullivan & Cromwell, een gerenommeerd advocatenkantoor in New York.

Willem is co-auteur van artikelen gepubliceerd in The International Comparative Legal Guide to Mergers & Acquisitions, Global Legal Insights: Mergers & Acquisitions en SDU Commentaar Ondernemingsrecht.

Hij studeerde in 2012 af in de rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In datzelfde jaar trad hij in dienst bij Houthoff en werd hij beëdigd als advocaat in Amsterdam. In 2017 werkte Willem als legal counsel op de afdeling Capital Markets en M&A van Rabobank.

 

Lucas Dröge is gespecialiseerd in complexe commerciële procesvoering met de nadruk op productaansprakelijkheid en class actions. Hij adviseert en procedeert regelmatig over complexe en mediagevoelige zaken met betrekking tot nationaal en internationaal verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, waarbij hij bedrijven, hun bestuurders en verzekeraars vertegenwoordigt.

Hij heeft uitgebreide ervaring in commerciële procesvoering, waarbij hij de belangen van cliënten verdedigt in een breed scala aan juridische geschillen, waaronder contractuele geschillen en alle aspecten van productaansprakelijkheid. Hij treedt op voor nationale en internationale productfabrikanten en cliënten in verschillende sectoren, waaronder de bouw, gezondheid en veiligheid, farmaceutische producten, chemicaliën en transport en logistiek.

Lucas is counsel in het Litigation Team. Hij studeerde in 2012 af met een master in Nederlands Burgerlijk Recht aan de Universiteit Leiden en nam deel aan het eenjarige internationale 'Diploma in Legal Studies' programma aan Oxford University. Lucas trad in 2012 in dienst bij Houthoff en werd in datzelfde jaar beëdigd als advocaat in Nederland.

In 2015 won hij de Rotterdam Young Bar Association pleitwedstrijd.

 

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 23-01-2024

< VorigeVolgende >


Share on: