Grote premieverschillen voor jonge bromfietsbestuurders

Het is algemeen bekend dat jonge bestuurders flink meer betalen voor hun bromfietsverzekering dan ouderen. Onderzoek van MoneyView laat bovendien zien dat die premies voor jongeren enorm uiteenlopen.

De premie voor een allrisk verzekering van een Peugeot-bromfiets met een 16-jarige bestuurder varieert van € 792 tot € 3.832 per jaar, bijna 5 keer zoveel. Wil een 16-jarige een diefstalgevoelige Vespa allrisk verzekeren, dan loopt de jaarpremie uiteen van € 1.242 tot
maar liefst € 9.451: meer dan 7 keer zoveel en aanzienlijk meer dan de aanschafprijs van de duurste Vespa. Hoewel dit niet direct leeftijdsdiscriminatie te noemen is, weren verzekeraars in de praktijk jongeren door zeer hoge premies te vragen.



De verzekering op naam van de ouders zetten levert weliswaar een lagere premie op, maar ook een fors hogere eigen risico per schade, in hoogte variërend van € 200 tot € 3.000. Drie aanbieders bieden zelfs helemaal geen dekking voor verkeersschade als deze veroorzaakt is door een jongere bestuurder, ook niet als het schade aan derden betreft.

Bron: MoneyView
Geplaatst op 08-01-2024

< Vorige


Share on: