Vier gestolen Toyota’s teruggevonden in haven van Antwerpen

Op 23 augustus 2023 heeft het Gestolen Objecten Register, in samenwerking met onderzoeksbureau Detektor en de Belgische politie vier gestolen Toyota voertuigen teruggevonden in de haven van Antwerpen. Dit resultaat is het gevolg van een succesvolle operatie, aangewakkerd door een cruciale tip. De vondst onderstreept het belang van samenwerking tussen publieke en private partijen bij de bestrijding van criminaliteit.

De betrokken voertuigen, twee Toyota RAV 4's, één Toyota CHR en één Toyota Corolla, werden eerder als gestolen gemeld en waren het onderwerp van intensief onderzoek. Dankzij een waardevolle tip van een oplettende burger werden de gestolen voertuigen teruggevonden in de haven van Antwerpen. Deze tip bracht het Gestolen Objecten Register, Detektor Benelux en de Belgische politie in actie.

De operatie markeert de voortdurende inzet van deze partijen om gestolen eigendommen terug te brengen naar hun rechtmatige eigenaren. De betreffende auto's zijn inmiddels in beslag genomen en worden onderzocht in het kader van lopende onderzoeken.
Ron van Es, directeur van het Gestolen Objecten Register, benadrukt het belang van deze recente ontwikkeling: "Dit succes toont aan dat de gecoördineerde inspanningen van verschillende instanties echt vruchten afwerpen. Het is het bewijs dat wanneer burgers, private bedrijven zoals Detektor, en overheidsinstanties zoals de Belgische politie samenwerken, we de kracht hebben om criminaliteit aan te pakken en gestolen eigendommen terug te brengen naar de rechtmatige eigenaars."

Het Gestolen Objecten Register benadrukt het belang van samenwerking tussen burgers en de autoriteiten. Het is dankzij de oplettendheid van een burger dat deze gestolen voertuigen zijn teruggevonden. We moedigen iedereen aan om verdachte situaties te melden om zo een bijdrage te leveren aan een veiligere gemeenschap.

Samenwerking blijft het sleutelwoord in deze voortdurende inspanning om criminaliteit te bestrijden.
Bron: Gestolen Objecten Register
Geplaatst op 18-09-2023

< VorigeVolgende >


Share on: