DEKRA Claims & Expertise trekt technisch brandonderzoeker John de Rooij aan

DEKRA Claims and Expertise breidt zijn diensten uit met technisch brandonderzoek en neemt daarvoor ervaren brandonderzoeker John de Rooij aan. John heeft vanaf zijn 28e bij de brandweer gewerkt en was daarnaast jarenlang als begeleidend docent verbonden aan de leergang Brandonderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).

John komt uit de logistieke hoek. Toen hij in 1996 machinist was bij de spoorwegen meldde hij zich aan als vrijwilliger bij het brandweerkorps Binnenmaas. In 2001 werd hij beroepskracht bij de Veiligheidsregio’s Zuid-Holland Zuid en Rotterdam/Rijnmond.

John: “Werken bij de brandweer is een manier om wat terug te doen voor je eigen gemeenschap en dat geeft veel voldoening. Als beroepskracht was ik beheerder van de communicatiemiddelen met als neventaken brand- en incidentenonderzoeker en officier van dienst. Brandonderzoek doe ik al vanaf 2015. Ik was bovendien instructeur van de vakgroep Brand. Langere tijd heb ik gezocht naar mogelijkheden om brandonderzoek professioneel uit te kunnen voeren. Ik ben dan ook blij met deze functie.

Technisch brandonderzoek is nieuw binnen DEKRA Investigations en ik krijg er de mogelijkheid om nieuwe collega’s op te leiden. Dat ik een rol krijg in het uitbouwen van de afdeling, dat is een bijkomende, leuke uitdaging en ik ben daar best trots op.”
 

Arjan Verhagen, teamleider DEKRA Investigations: “Met de komst van John wordt ons dienstenpalet uitgebreid. John weet alles van de identificatie van de oorzaak en het mechanisme van een brand, de analyse van brandstof, oxidatiemiddelen en ontstekingsbronnen, de analyse van brandgedrag en -tijdslijnen en de beoordeling van de naleving van wettelijke vereisten met betrekking tot brandpreventiebeleid. Met behulp van innovatieve technieken en gedetailleerde analyses biedt ons technisch brandonderzoek de benodigde informatie om zwakke plekken in brandpreventie- en risicobeheersplannen te identificeren. Dit helpt niet alleen bij het beschermen van verzekerde eigendommen, maar zorgt ook voor bedrijfscontinuïteit en gemoedsrust.
 

Technisch brandonderzoek biedt geavanceerde oplossingen om verzekeraars te helpen de oorzaak van een brand vast te stellen en preventieve maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. Risicobeoordeling is hierbij uiteraard van groot belang.

We zijn trots op John, onze nieuwe Technisch Brandonderzoeker, en hopelijk lukt het om deze tak verder uit te breiden, want we kijken ernaar uit om onze klanten te helpen hun risico op brandincidenten te verminderen."

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 05-09-2023

< VorigeVolgende >


Share on: