Vodafone samen met SmartPhort genomineerd voor Computable Awards 2023

SmartPhort, schade-expert en herstelbedrijf van schade aan (mobiele) apparatuur, is in een gezamenlijk project met Vodafone genomineerd voor de Computable awards 2023. In het project stond één ding centraal; Duurzaamheid.

Vodafone heeft samen met SmartPhort gekeken naar een duurzame toekomst en het recyclen van grondstoffen welke verwerkt zitten in o.a. oude telefoons. Vorig jaar bewaarde ruim de helft van de Nederlanders van zestien jaar of ouder hun oude mobieltjes thuis.

Onderzoek door Vodafone toont aan dat het gebruiken van een telefoon gedurende een extra jaar, de co2-impact met 29 procent kan verminderen. Door bijvoorbeeld een refurbished telefoon aan te schaffen, wordt vijftig kilogram co2-uitstoot bespaard. Toch worden oude telefoons zelden ingeleverd of gerecycled.

Het hart van dit initiatief ligt in de erkenning van de emotionele band die velen hebben met hun oude telefoons, die vaak ongerecycled blijven vanwege de waardevolle foto's, video's en berichten die ze bevatten. Vodafone heeft een unieke aanpak ontwikkeld om deze barrière te overwinnen: een pop-up herinneringscentrum op het Stationsplein in Utrecht. Hier konden telefooneigenaren hun kostbare herinneringen terugkrijgen, met behulp van deskundigen van SmartPhort en Stellar Data Recovery.

Dit initiatief benadrukt ook het milieuaspect. Het bewaren van oude telefoons is niet alleen emotioneel beladen, maar ook milieubelastend. Inzichtelijk onderzoek toont aan dat het verlengen van de levensduur van een telefoon met één jaar de CO2-uitstoot met bijna 30 procent kan verminderen. Door oude telefoons te refurbishen of te recyclen, kunnen zelfs meer dan 50 kilogram CO2-uitstoot worden bespaard.

Vodafone's Memory Recall initiatief is meer dan alleen een herinneringsdienst; het is een brug tussen emotie en duurzaamheid. Door een bijdrage te leveren aan zowel individuele behoeften als wereldwijde milieudoelstellingen, illustreert dit initiatief de kracht van innovatie en verantwoordelijkheid. De nominatie voor de Computable Awards 2023 erkent dit opmerkelijke streven naar een duurzame toekomst.

Geplaatst op 25-08-2023




Share on: