Marsh neemt Honan Insurance Group over

Marsh, 's werelds grootste verzekeringsmakelaar en risicoadviseur en onderdeel van Marsh McLennan, heeft vandaag aangekondigd dat het een akkoord heeft bereikt over de volledige overname van Honan Insurance Group Pty Ltd (Honan), een vooraanstaande gespecialiseerde verzekeringsmakelaar in bedrijfsrisico's, employee benefits en strata- en vastgoedverzekeringen.

Deze overname omvat tevens het aandeel van 80% van de meerderheidsaandeelhouder, TA Associates (TA), een gerenommeerde wereldwijde private equity-firma. De definitieve voorwaarden van de transactie, die naar verwachting later in 2023 zal worden afgerond na goedkeuring door de relevante toezichthoudende instanties, zijn momenteel niet openbaar gemaakt.

Honan is in 1964 opgericht en heeft zijn thuisbasis in Melbourne en bedient het gebieden in Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. Met kantoren in Sydney, Brisbane, Perth, Adelaide, Darwin, Newcastle, Auckland, Singapore en Kuala Lumpur bedient Honan meer dan 30.000 klanten. Naast advies in bedrijfsrisico's en employee benefits, heeft Honan bijzondere expertise opgebouwd in strata- en vastgoedverzekeringsdiensten. Deze expertise strekt zich uit tot residentiële, commerciële en industriële verzekeringen, evenals de verzekering van grote woongebouwen (strata-comités), makelaars en verhuurders in Australië en Nieuw-Zeeland.

Zodra de transactie is voltooid, zal Andrew Fluitsma, huidige CEO van Honan, rechtstreeks rapporteren aan Nick Harris, CEO voor de Pacific-regio bij Marsh. Het gerespecteerde managementteam en de medewerkers van Honan zullen het zakelijke aanbod van Marsh verder versterken en uitbouwen.

Nick Harris, CEO van de Pacific-regio bij Marsh, deelde zijn perspectief op de overname: "De strategische toevoeging van Honan's complementaire expertise, vooral op het gebied van bedrijfsrisico's en strata-verzekeringen, zal Marsh in staat stellen onze gespecialiseerde dienstverlening aan klanten in Australië en Nieuw-Zeeland verder te verdiepen. We hebben groot respect voor het management en het team van Honan, en gezamenlijk zullen we onze klanten de allerbeste oplossingen kunnen bieden. We kijken ernaar uit om Andrew en zijn team bij Marsh te verwelkomen en samen te werken aan deze nieuwe fase."

Andrew Fluitsma, CEO van Honan, voegde eraan toe: "Deze transactie belooft voordelen voor zowel onze klanten als onze medewerkers, die kunnen profiteren van de synergie tussen onze ervaring en de wereldwijde resources en oplossingen van Marsh. Het is tevens een erkenning van het harde werk en de toewijding van het hele Honan-team, dat heeft bijgedragen aan de waarde die we voor onze klanten creëren. Met de steun van TA Associates in de afgelopen drie jaar hebben we een tijd van versnelde groei doorgemaakt, hebben we verschillende overnames afgerond en hebben we onze omzet en winstgevendheid vergroot. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op onze gezamenlijke toewijding aan innovatie en uitstekende klantenservice, terwijl ik onze medewerkers ondersteun in hun loopbaanontwikkeling en bijdraag aan hun voortdurende succes. Het senior leadership team van Honan is enthousiast over deze spannende nieuwe groeifase binnen Marsh."
 
Over Marsh
Marsh is 's werelds grootste verzekeringsmakelaar en risicoadviseur. Met meer dan 45.000 collega's in 130 landen bedient Marsh commerciële en individuele klanten met datagestuurde risico-oplossingen en adviesdiensten. Marsh is een onderdeel van Marsh McLennan (NYSE: MMC), 's werelds grootste professionele dienstverlener op het gebied van risico, strategie en mensen. Met een jaaromzet van meer dan $20 miljard helpt Marsh McLennan klanten om te navigeren in een steeds dynamischer en complexer wordende omgeving via vier marktleidende bedrijven: Marsh, Guy Carpenter, Mercer en Oliver Wyman. Ga voor meer informatie naar marshmclennan.com en volg ons op LinkedIn en Twitter.
 
Over Honan Insurance Group
Honan is opgericht in 1964 en heeft zijn hoofdkantoor in Melbourne. Het bedrijf ontregelt het traditionele makelaarsmodel. Met meer dan 400 medewerkers vanuit kantoren in Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore en Maleisië en met exclusieve toegang tot onafhankelijke verzekerings- en risicoadviseurs via het Worldwide Broker Network, werkt Honan samen met uiteenlopende organisaties, van wereldwijde en ASX 100-bedrijven tot vastgoedbeheerders, NFP's, start-ups en eenmanszaken. Dankzij de innovatieve, klantgerichte aanpak en diepgaande sectorervaring voegt Honan waarde toe aan klanten die verder gaat dan alleen verzekeringen, door middel van uitgebreide risicoprofielbeoordelingen en duidelijk, gemakkelijk te begrijpen advies.
 
Over TA
TA is een toonaangevende wereldwijde participatiemaatschappij die zich richt op schaalvergroting van winstgevende bedrijven. Sinds 1968 heeft TA geïnvesteerd in meer dan 560 bedrijven in vijf doelsectoren: technologie, gezondheidszorg, financiële dienstverlening, consumenten- en zakelijke diensten. Door gebruik te maken van haar diepgaande branche-expertise en strategische middelen werkt TA samen met managementteams over de hele wereld om bedrijven van hoge kwaliteit te helpen duurzame waarde te leveren. Het bedrijf heeft tot nu toe 65 miljard dollar aan kapitaal opgehaald en heeft meer dan 150 investeringsprofessionals in kantoren in Boston, Menlo Park, Austin, Londen, Mumbai en Hong Kong. Meer informatie over TA is te vinden op www.ta.com.
 
Geplaatst op 22-08-2023

Volgende >


Share on: