HDI Global blijft op koers door succes in eerste helft van 2023

Industrieel verzekeraar HDI Global SE meldt in haar halfjaarverslag een dubbelcijferige groei van de verzekeringsomzet en een verdere verbetering van de combined ratio. De goede resultaten zijn met name te danken aan successen op het gebied van aansprakelijkheid en schade, evenals in het segment speciale risico's.

Foto: Dr. Barbara Klimaszewski-Blettner, Managing Director Duitsland

Dankzij consistente acceptatiebeslissingen leverde de Duitse tak van HDI Global een adequate bijdrage aan het positieve totaalresultaat van de internationale industriële verzekeraar die deel uitmaakt van de Talanx Group, zelfs in de uitdagende omgeving van inflatie en extreme weersomstandigheden.

Wereldwijd
Wat het wereldwijde resultaat betreft, verhoogde HDI Global zijn verzekeringspremie-inkomen en verbeterde het acceptatiebeleid verder. In het eerste halfjaar steeg het premie-inkomen fors met 10 procent tot EUR 4,2 (3,8) miljard, of 11 procent na correctie voor wisselkoerseffecten. Deze positieve ontwikkeling is enerzijds te danken aan de groei van de schade- en aansprakelijkheidsverzekeringsactiviteiten en anderzijds aan de groei van de activiteiten met betrekking tot speciale risico's, die een verzekeringsomzet van EUR 1,4 (1,3) miljard bereikten. Door lagere frequentie en lagere grote schades en door een stijging van het renteniveau, wat leidde tot navenant positieve verdisconteringseffecten in de schadereserves, steeg het verzekeringstechnisch resultaat tot 292 (226) miljoen euro. De grote schades bedroegen 134 (174) miljoen euro en bleven daarmee onder het budget voor de periode. De combined ratio verbeterde naar 93,1 (94,1) procent, ruim onder de strategische doelstelling van 95 procent. Het financiële en beleggingsresultaat vóór valuta-effecten bedroeg EUR 49 (103) miljoen. De daling is voornamelijk toe te schrijven aan de toegenomen samenstelling van de schadereserves. Het operationeel resultaat van HDI Global steeg tot 190 (174) miljoen euro. De bijdrage aan het groepsresultaat steeg met 22% tot EUR 151 (124) miljoen.
 
In het tweede kwartaal steeg de omzet van het verzekeringsbedrijf tot EUR 2,1 (2,0) miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg EUR 104 (113) miljoen en de bijdrage aan het groepsresultaat was EUR 82 (89) miljoen.
 
Dr. Barbara Klimaszewski-Blettner, Managing Director Duitsland, benadrukt in het bijzonder "de veerkracht van onze Duitse vastgoedportefeuille. In de eerste helft van het jaar waren we in Duitsland niet betrokken bij veel grote verliezen als gevolg van bewuste acceptatiebeslissingen. Waar we wel werden getroffen, toonden we veerkracht dankzij succesvol capaciteits- en aandelenbeheer."          
Ze benadrukt meteen HDI Global's ondersteuning voor klanten bij transformatieve processen: "Het is belangrijk om voortdurend innovatieve benaderingen voor onze partners te stimuleren. We ondersteunen bijvoorbeeld de groene transformatie door te pionieren met geothermische verzekeringen. We voorzien onze klanten ook van een geoptimaliseerde webapplicatie voor het visualiseren en beheren van hun locatiegebonden risico's. Met HDI TH!NX hebben we ook go-to-market strategieën ontwikkeld voor slimme batterijopslagverzekeringen en sensorgebaseerde lekkagebewaking, die veel belangstelling trekken van makelaars."
 
Dr. Klimaszewski-Blettner zei dat de Duitse tak van HDI Global naarmate het jaar vordert zal doorgaan met het "bevorderen van de convergentie van onze locaties om de markt beter van dienst te kunnen zijn". "De hele organisatie zal profiteren van gestroomlijnde besluitvormingskanalen. We zullen de voordelen van regionale nabijheid tot onze klanten en verkooppartners combineren met een vereenvoudigde functionele set-up in Duitsland. Het is onze ambitie om de toonaangevende industriële verzekeraar in Duitsland te zijn. Daartoe zullen we onze gekozen koers consequent voortzetten en blijven werken aan het zijn van de meest aantrekkelijke werkgever met behulp van onze ondernemerscultuur."
 
 
Bron: HDI Global
Geplaatst op 22-08-2023

< VorigeVolgende >


Share on: