Sjoerd Laarberg nieuwe CEO Alpina Group

Alpina Group, toonaangevend en onafhankelijk financieel dienstverlener in Nederland en België, heeft met ingang van 1 september 2023 Sjoerd Laarberg als nieuwe CEO benoemd. Sjoerd volgt Michael de Nijs op, die deze functie bekleedt sinds Alpina Group in 2021 is ontstaan uit de fusie van de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep. De Nijs zal Alpina Group blijven ondersteunen als lid van de Raad van Commissarissen.

Bastiaan de Voogd, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Alpina Group: "We bedanken Michael voor het begeleiden van Alpina Group in het fusieproces. Hij heeft een sterk fundament gecreëerd waarop we verder kunnen bouwen. We zijn blij dat Sjoerd Laarberg onze nieuwe CEO wordt. Zijn grote kennis van de verzekeringssector en 25 jaar ervaring in het transformeren, integreren en positioneren van bedrijven, is een ideale combinatie in de volgende fase van de ontwikkeling van Alpina Group."

Michael de Nijs vult aan: "De afgelopen jaren heb ik mij met veel energie ingezet om een sterke basis te leggen voor onze transformatie naar 1 organisatie. Het was een spannende en inspirerende reis en het bedrijf is nu klaar voor een nieuwe fase van leiderschap. Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe rol Sjoerd en Alpina Group te ondersteunen."

Sjoerd Laarberg: "Met zijn toonaangevende serviceproviding, eigen technologieplatform en uitstekende reputatie heeft Alpina Group een unieke positie in de verzekeringssector. Ik zie veel kansen om het bedrijf nog meer vorm te geven en te laten groeien. Ik kijk ernaar uit om samen met het management en de medewerkers de bedrijfsstrategie verder te ontwikkelen en de enorme potentie van Alpina Group te realiseren."

Laarberg heeft meer dan twee decennia ervaring in de verzekeringssector in de Nederlandse/Benelux-markt. Hij heeft diverse management- en bestuursfuncties bekleed, meest recent als CEO van Allianz in Nederland. Deze functie heeft hij 11 jaar bekleed, nadat hij in 2006 in dienst trad bij Allianz. Daarvoor had hij diverse managementfuncties binnen en buiten de verzekeringssector, waaronder bij AEGON.

Sjoerd vormt samen met Annemarie Rosebeek (CCO) en Arto Willemsen (CFO) per 1 september 2023 de Raad van Bestuur van Alpina Group. 

 

Geplaatst op 03-07-2023

< VorigeVolgende >


Share on: