Schademeldingen storm Poly vallen vooralsnog mee

Storm Poly zorgde gisteren voor een toenemend aantal schademeldingen bij verzekeraars. Met name vanuit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Friesland is er contact opgenomen voor het melden van schade. Toch is volgens Nationale-Nederlanden het eerste beeld, bijna 24 uur na het begin van de storm, dat de schade, zowel voor de particulier als de zakelijke markt, vooralsnog ‘meevalt’. Experts zijn sinds gisteren in het gebied aanwezig om de schade op te nemen en hebben eventuele noodvoorzieningen voor klanten getroffen.

Nationale-Nederlanden heeft het beheer over diverse labels. Naast Nationale-Nederlanden zijn dit OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeringen en SNS verzekeringen.
 
Het aantal schademeldingen per donderdag 6 juli 09.00 uur van Nationale-Nederlanden en labels zijn:
Particulier: circa 600 schademeldingen.  
Zakelijke: enkele tientallen schademeldingen.
Het aantal meldingen zal naar verwachting de komende tijd nog stijgen.
 
Bij verzekeraar Interpolis lag het aantal meldingen van particulieren gisteren rond het einde van de middag op zo'n 500. Twee derde van de meldingen komt uit Noord-Holland. Het aantal meldingen in Friesland loopt op.

De verwachting is dat in de komende dagen nog honderden meldingen van schades in en om huizen binnenkomen  Volgens herstelbedrijf Mainplus zijn er momenteel vooral meldingen van vochtschade door inregening, losgewaaide zinken dakgoten, afgewaaide zonnepanelen en omgewaaide bomen op huizen."

De schade door de storm Poly in de land- en tuinbouw lijkt vooralsnog ook mee te vallen. Verzekeraars kregen gisteren dertien meldingen binnen van schade, vooral van akkerbouwers en glastuinders.
 
Bron: NN - Interpolis - Nieuwe oogst
Geplaatst op 06-07-2023

< VorigeVolgende >


Share on: