Leontine van der Goes treedt toe tot raad van toezicht AFM

Minister Kaag van Financiƫn heeft Leontine van der Goes benoemd tot lid van de raad van toezicht (rvt) van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). De benoeming is per 1 juni 2023 en geldt voor een periode van 4 jaar. Van der Goes neemt de plek in van Wendy de Jong, die eerder dit jaar afscheid nam van de rvt.

Ervaring op werkterreinen AFM
Leontine van der Goes is zowel actief als toezichthouder bij diverse maatschappelijke en culturele instellingen, als uitvoerend werkzaam via haar eigen managementconsultantbureau. Zo is ze voorzitter van de raad van toezicht van ITA Internationaal Theater Amsterdam en vicevoorzitter van Verzetsmuseum Amsterdam. Via haar eigen bureau leidt Van der Goes organisatieveranderingstrajecten bij grote instellingen. In de afgelopen jaren gaf ze in dit kader leiding aan de invoering van duurzaamheidsregelgeving bij Robeco. 


Voordat Van der Goes voor zichzelf begon, vervulde ze diverse managementfuncties bij Rabobank en was ze werkzaam in het Equity Capital Markets-team van de bank. Van der Goes begon haar carrière bij NautaDutilh, als advocaat Ondernemingsrecht. 

De rvt en het bestuur van de AFM zijn verheugd met de benoeming. Willemijn van Dolen, vicevoorzitter van de rvt: ‘Leontine heeft veel kennis en ervaring op het gebied van kapitaalmarkten, digitalisering, duurzaamheid en transformatie. Allemaal relevante werkterreinen van de AFM. Daarnaast beschikt Leontine over de nodige bestuurlijke ervaring, gecombineerd met een hoogontwikkelde maatschappelijke antenne dankzij haar ervaringen als toezichthouder bij diverse instellingen. Wij kijken uit naar haar inbreng in de rvt en de auditcommissie.
 

Werkzaamheden en samenstelling rvt
De rvt houdt toezicht op het beleid van het bestuur van de AFM en de algemene gang van zaken. Ook houdt de rvt toezicht op bedrijfsmatige en beheersmatige aspecten van de AFM, zoals de begroting. Behalve Leontine van der Goes bestaat de rvt per 1 juni uit Willemijn van Dolen (vicevoorzitter), David Voetelink en Rob Langezaal. Het proces van invulling van de vacature voor een nieuwe voorzitter van de rvt loopt.

Geplaatst op 02-06-2023

< VorigeVolgende >


Share on: