Inschrijving Jongeren Innovatie Programma 2023 geopend

Het Verbond van Verzekeraars heeft de inschrijving voor dé innovatietraining voor young professionals geopend. Dit betekent dat Verbondsleden weer 1 of 2 kandidaten mogen aandragen. Tijdens dit programma leren de deelnemers alles over Lean Startup en Design Thinking en passen de kennis direct toe. In 2023 gaan ze aan de slag met thema’s die ook impact hebben op verzekeraars zoals data, financiële kwetsbaarheid en solidariteit.

Het Jongeren Innovatie Programma, kortweg JIP genoemd, start op donderdag 14 september en bestaat uit vijf dagen waarin de deelnemers het innovatieproces doorlopen. Van problem statement, ideation, experiment design, validation tot het pitchen van de innovatie. Tijdens het afsluitende Impact Event op 7 december pitchen zij hun idee aan de sector.

Zes challenges
Voor alles en voor iedereen een verzekering. Dat is het thema van deze 8e editie. Een breed begrip met veel maatschappelijke relevantie dat in 6 challenges concreet wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de groeiende groep (financieel) kwetsbaren in Nederland. Wie zijn dat en hoe kunnen verzekeraars hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen? Of neem de toename van data die solidariteit onder druk kan zetten. Wat betekent dat voor verzekeraars? Verder is er ook een challenge over het vervoer van de toekomst en virtuele eigendommen. Kortom; er is genoeg te kiezen.

Programma
De vijf trainingsdagen vinden dit najaar plaats op:
Donderdag 14 september | Kick-off
Dinsdag 3 oktober | Ideation
Donderdag 2 november | Experiment design
Woensdag 22 november | Validation
Donderdag 7 december | Pitchen tijdens Impact Event

Alles over het JIP
Op de opleidingspagina vind je alle informatie over het programma, een uitgebreide omschrijving van de challenges, kosten en de inschrijvingsprocedure. Kandidaten aandragen kan tot en met 23 juni.
Geplaatst op 09-05-2023

Volgende >


Share on: