Anita Buwalda start Buwalda Letselschade

Anita Buwalda NIVRE-re is onder de naam Buwalda Letselschade haar eigen bureau gestart. Zij is lange tijd werkzaam geweest bij de Politie Nederland, laatstelijk als senior jurist binnen het team Beroepsrisico, waarna zij korte tijd verbonden was aan Centramed.

Anita verliet vorig jaar na 19 jaar dienstverband de Politie Nederland. Na een intensief traject van 7 maanden waarin zij naast haar baan de gehele NIVRE-certificering behaalde, kreeg zij door de jaren heen de smaak van het schaderegelingsproces flink te pakken.

Anita: “Maar toen kreeg ik de vraag: 'ben jij van de verzekeraarskant of van de belangenbehartigerskant?' Huh? Moet ik een kant kiezen dan? Jarenlang heb ik namens de Nationale Politie in de rol van werkgever vele schadedossiers mogen afwikkelen. Daarbij hield ik ook rekening met de belangen van de (ex-)politiemedewerkers. Daarbij deed ik soms een stapje extra omdat er vaak ook nog sprake was van een werkgever- en werknemer relatie. Deze schadedossiers los je niet op door een zak met geld op tafel te leggen maar door een stapje extra te zetten. Door aan het slachtoffer te vragen wat hij of zij nu echt wil en nodig heeft. Door je creativiteit in te zetten kun je het verschil maken en kan een incident/ongeval op een positieve manier afgesloten worden. In deze rol hoefde ik niet te kiezen wie ik was, een verzekeraar of belangenbehartiger. Ik loste deze zaken gewoon namens beide partijen op. Mensgericht.

Ik wilde niet kiezen maar na mijn vertrek 'moest' ik kiezen. Kies ik dan om voor een verzekeraar te werken of ga ik mij inzetten als belangenbehartiger? Of ga ik voor een expertisebureau werken??"

Anita geeft aan zelf invulling te willen geven aan de rol die zij kiest. Met haar kennis en ervaring kan zij vanuit verschillende perspectieven situaties beoordelen, adviseren en afwikkelen. Hoe complexer hoe beter, vindt zij. Maar vooral: SAMEN.
 

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 10-02-2023

< VorigeVolgende >


Share on: