De Goudse Verzekeringen breidt belang in VCSW verder uit

De Goudse Verzekeringen heeft haar strategisch belang in VCSW aan het begin van het nieuwe jaar uitgebreid tot 49%. VCSW is specialist en partner op het gebied van sociale wet- en regelgeving. In 2021 verwierf De Goudse al een aandeel van 30% in het bedrijf. VCSW behoudt haar eigen identiteit en autonomie.

VCSW en De Goudse werken nu zo’n twee jaar samen. Beide partijen kijken met grote tevredenheid terug op wat in die periode is bereikt. De verzekeraar uit Gouda heeft de diensten van VCSW ondertussen stevig onder de aandacht gebracht bij het onafhankelijke intermediair. De intermediaire adviseurs doen dat nu op hun beurt bij hun relaties. Ook op digitaal gebied worden stappen gezet. 
 
Op dit moment wordt gewerkt aan de realisatie van een koppeling tussen de VCSW Datahub en de inkomenssystemen van De Goudse. De VCSW Datahub haalt dagelijks informatie binnen uit salarispakketten, ordent deze en zorgt voor een goede distributie naar de backend systemen van verzekeraars, intermediairs en pensioenuitvoerders. Dit zorgt voor meer efficiency, verlaagt de administratieve last van klanten en voorkomt fouten. De VCSW Datahub werkt met een naadloze API-koppeling met vrijwel alle salarispakketten samen.  

Sterkere positie voor adviseurs
‘De uitbreiding van onze participatie in VCSW past bij onze strategie om de ondernemersmarkt niet alleen als verzekeringsmaatschappij te bedienen, maar ook als dienstverlener’, zegt Marcel Moons, bestuurslid Verzekeringen en Operatie van De Goudse. ‘Bovendien voorziet het onze sterke positie op de inkomensmarkt van een extra stevig fundament. VCSW biedt kennis en services op het gebied van sociale zekerheid zoals het inzichtelijk maken van besparingsmogelijkheden, die voor werkgevers van grote waarde kunnen zijn. Dat geeft de adviseurs waarmee wij samenwerken de kans om zich ook op het gebied van HR te profileren en zo de rol die ze spelen bij hun relaties uit te breiden.’
 
Oprichter en CEO van VCSW, Dennis Verduin, ziet de verdere participatie als een logische volgende stap. ‘Dat we dit doen, geeft wel aan dat we wederzijds blij zijn met alles wat de samenwerking ons al heeft gebracht. Dat onze band met De Goudse nu nog nauwer wordt, is goed nieuws, zowel voor onze groei als voor de versterking van onze marktpositie.’
Geplaatst op 31-01-2023

< VorigeVolgende >


Share on: