Nieuwjaarsgroet van Nivre bestuursvoorzitter Klaas Brand

Op het moment dat ik dit schrijf is ruim 11 maanden van het jaar 2022 voorbij en zijn velen van jullie al bezig met plannen maken voor 2023 en wellicht zelfs 2024. Immers de uitdagingen moeten er staan, de plannen moeten worden gemaakt en iedereen moet daarin worden meegenomen. Dat geldt ook voor het NIVRE, want 2023 wordt daarmee nog mooier dan 2022.


2022 was en is voor NIVRE een heel bewogen maar ook zeer belangrijk jaar geweest; feitelijk ook een transitie jaar. Immers in 2021 was de visie 'Samen naar de Toekomst' vastgesteld, was de nieuwe externe directeur Susan Mogony aangesteld en was het startpunt gegeven voor een NIVRE dat aangepast wordt naar de toekomst. Susan heeft in 2022 best veel bedden opgeschud, mensen laten nadenken en ook veel in gang gezet, zowel intern als extern. Denk bijvoorbeeld aan de verandering van het Tuchtrecht, de gesprekken met diverse stakeholders en overheden, de eerste gesprekken om het vak van expert een beschermd beroep te laten worden etcetera; maar bovenal het NIVRE niet heeft geleid als een Stichting maar NIVRE heeft omgevormd tot een 'bedrijf' waar grote stappen worden gezet. Dat is een enorme prestatie en ongelofelijk goed voor NIVRE.
 

NIVRE heeft daarom voor 2023 de wens om het gehele veranderende denken ook binnen de Branchebesturen verder uit te bouwen, nog betere zichtbaarheid te krijgen bij experts en klanten en overheden, zodat door iedereen binnen NIVRE of werkend met NIVRE hetzelfde wordt beleefd als men aan NIVRE denkt. Namelijk een stichting die staat voor het vak van expert, zichtbaar is voor opdrachtgevers, continu bezig is om de kwaliteit en kennis te verhogen, maar bovenal altijd haar onafhankelijke status weet vast te houden. Daar hebben wij iedereen bij nodig gehad en daarvoor mijn grote dank. Deze dank is ook gericht aan alle aangesloten experts; zonder jullie registratie was NIVRE nutteloos en zonder doel.
 

Aan ons om ook in 2023 te laten zien dat ingeschreven staan binnen NIVRE echt waarde heeft. Daarmee zorgen wij er ook voor dat aankomende experts alle moeite willen en zullen doen om ingeschreven te raken en trots zijn dat zij kandidaat zijn geworden, of wellicht zelfs register expert!
 

Laten wij gaan voor een prachtig en waardevol 2023! Voor nu wil ik iedereen een prachtige kerst wensen en ook een heel mooi oud en nieuw.
 

Klaas Brand
Voorzitter bestuur NIVRE

Geplaatst op 16-12-2022

< VorigeVolgende >


Share on: