Alpina Group lanceert nieuw klantmerk Alpina

Alpina Group, gerenommeerd specialist in financiële dienstverlening in Nederland en België, lanceert op 1 oktober het nieuwe merk Alpina. Alle bemiddelings- en adviesdiensten op het gebied van verzekeringen, hypotheken, financiële planning, pensioenen en makelaardij worden gefaseerd gemigreerd naar dit nieuwe merk.

Diks, online aanbieder van verzekeringen, gaat op 1 oktober als eerste over naar Alpina. Op korte termijn worden ook de merken voor de arbodienstverlening en de serviceproviding voor adviseurs bekendgemaakt. De lancering van Alpina volgt op de fusie van de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep in juni 2021. Michael de Nijs, CEO van Alpina Group: “Ik ben heel blij dat we dit nieuwe merk nu kunnen lanceren, al realiseer ik me dat zowel klanten als medewerkers gewend zijn aan de huidige merken. Het is echter logisch om het enorme potentieel dat is ontstaan door de fusie, optimaal te benutten. Dat doen we door de prachtige bedrijven in het bereik van financiële bemiddelings- en adviesdiensten gefaseerd te migreren naar Alpina, als onderdeel van Alpina Group. Op deze manier kunnen we straks nog meer dan ooit een totaalpakket en maatwerk bieden.” 


MIGRATIE 
De overgang naar het klantmerk Alpina gebeurt niet van de ene op de andere dag. De migratie van de meer dan 50 kantoren gaat van start op 1 oktober en loopt zoals het er nu uitziet tot eind 2023. “We hadden al vóór de fusie de wens om onze dienstverlening en producten nog verder uit te breiden en te professionaliseren”, vertelt Bas van Twillert, commercieel directeur. “Nu is het moment waarop we met de lancering van Alpina ons aanbod voor zowel particulieren als bedrijven kunnen optimaliseren en onze klanten nog beter kunnen bedienen. Dat doen we zowel online als offline, waarbij de keus en wens van de klant altijd leidend is. Klanten missen misschien in het begin een vertrouwde naam, maar ze krijgen er een breder aanbod voor terug. En wat zeker niet gaat veranderen is de deskundige persoonlijke dienstverlening.” 


TROTS 
Diks Verzekeringen is op 1 oktober de eerste die overgaat naar Alpina, te vinden via www.alpina.nl. Marc Diks, eigenaar van Diks verzekeringen en directeur Online bij Alpina Group: “Ik ben trots dat ‘mijn’ Diks als eerste overgaat naar het merk Alpina. Uiteraard ook met een dubbel gevoel want het bedrijf dat mijn vader heeft opgebouwd, draagt nu niet meer zijn naam. Om afscheid te nemen van deze naam en de vlag van Alpina te hijsen, hebben we daarom een mooie dag gepland met alle medewerkers van Diks. We gaan een zinvolle bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap in IJsselstein, waar Diks gevestigd is. Dat past ook heel erg bij Alpina Group. Namelijk respect voor lokale wortels en ondernemerschap, maar met grote ambities.”

Geplaatst op 01-10-2022

< VorigeVolgende >


Share on: