Charles Taylor koopt Verschoor & Bras, Marinco Survey en Marintec Expertise

Charles Taylor, een van de grootste aanbieders van (technologische) claimoplossingen op de mondiale verzekeringsmarkt, kondigde vandaag aan dat het Verschoor & Bras, Marinco Survey en Marintec Expertise heeft aangekocht. Deze drie bedrijven houden zich bezig met maritieme expertise, taxaties en advieswerk. Door deze Rotterdamse bedrijven aan boord te halen vergroot Charles Taylor Marine Technical Services zijn aanwezigheid op de Europese markt.


Met hun hoofdkantoor in Rotterdam verlenen de drie werkmaatschappijen complete expertiseoplossingen aan de Europese maritieme markt. De werkzaamheden variëren van claimonderzoek tot vaststelling van schades en inspecties, en het werkgebied ligt voornamelijk in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Noord-Nederland. De acquisitie stelt Charles Taylor in staat zijn maritieme expertisekracht uit te breiden en zijn aanwezigheid ter plekke in Europa te versterken.

“Met de aankoop van Verschoor & Bras, Marinco Survey en Marintec Expertise halen we meer dan een eeuw aan maritieme expertise en langdurige relaties bij Charles Taylor in huis,” zegt Oliver Hutchings, managing director Marine bij Charles Taylor: “De directie, bestaande uit Roelof Boerma en Frits Vlugter, leidde de drie werkmaatschappijen in de afgelopen jaren naar het huidige succes en zal met onze steun perfect gepositioneerd worden om verder te gaan op deze weg. We kijken ernaar uit de groep te verwelkomen in ons mondiale team en verder te bouwen aan haar indrukwekkende prestaties.” 
 
Roelof Boerma, directeur en partner van de groep, voegt toe: “We hebben van de groep een belangrijke speler in de maritieme expertisewereld gemaakt en een goede naam opgebouwd dankzij een uitgebreid dienstenpakket en door altijd uitstekende service te verlenen. We zien nog steeds veel groeimogelijkheden, en door gebruik te maken van het internationale netwerk en de brede kennis van Charles Taylor kunnen we daar munt uit slaan.”
 
Frits Vlugter, directeur en partner van de groep, zegt: “We hebben een geschiedenis van groei door acquisities. In het verleden voegden we drie bedrijven samen om de huidige groep te vormen. Deze acquisitie, waarmee we zelf onderdeel worden van een echt mondiaal merk, markeert een belangrijk hoofdstuk in onze reis. Charles Taylors Marine Technical Services heeft een goede naam en een snelgroeiende reputatie in de branche, en we zijn erg blij dat we deel van dat team gaan uitmaken.”

De drie bedrijven worden onderdeel van Charles Taylors Marine Technical Services, maar blijven onder hun eigen vertrouwde naam doorgaan.
 
Over Charles Taylor 
Charles Taylor is een onafhankelijke, mondiale verlener van claimoplossingen, dienstverlening op het gebied van verzekeringsmanagement en technologieplatforms voor alle vastgoed- en ongevallenmarkten, waaronder zakelijk vastgoed, bedrijfsongevallenuitkeringen en aansprakelijkheid. Wij bieden ingewikkelde loss adjusting, technische diensten, aansprakelijkheidsverzekeringen en gecontroleerde zorgprogramma’s met specialisaties zoals claims in de luchtvaart, energiesector en scheepvaart en bij calamiteiten. Met meer dan honderd jaar expertise-ervaring bieden wij een veelomvattend palet van oplossingen in allerlei bedrijfstakken om onze klanten te helpen bij hun risicomanagement.
 
Bij Charles Taylor werken wereldwijd meer dan 3100 mensen in ruim 30 landen verspreid over Europa, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Pacifisch Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf biedt een zeer uiteenlopend klantenbestand oplossingen voor risicomanagement. Tot onze klanten behoren regionale, landelijke en internationale verzekeringsmaatschappijen, onderlinge verzekeraars, captives, makelaars, Lloyd's-syndicaten en herverzekeraars. Onze klanten profiteren van op maat gemaakte oplossingen, technische expertise en de mondiale reikwijdte van onze prijswinnende oplossingen. 
 
Geplaatst op 04-07-2022

< VorigeVolgende >


Share on: