Uitreiking VNAB young talent award op 22 september

Op donderdag 22 september reikt de VNAB haar eerste young talent award uit; dé award voor young professionals binnen de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt die met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geboekt. Op 27 juni worden de halve finalisten bekendgemaakt.

Over de VNAB young talent award
Het is een marktbrede uitdaging om goede professionals te vinden. De onbekendheid met de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt is groot onder young professionals. De young professionals die hun weg naar de markt hebben weten te vinden, wil de VNAB graag boeien, binden en behouden. Het is daarbij belangrijk om hen te motiveren en kansen te bieden zichzelf te ontwikkelen. De VNAB young talent award zet de markt steviger op de kaart voor jong talent en laat zien waarom de coassurantiemarkt zo aantrekkelijk is. De young talent award biedt young professionals daarnaast een mooie gelegenheid zichzelf nog beter in de markt te positioneren.


Criteria
Het gaat bij deze Award niet om aanstormend talent, maar om young professionals die met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geleverd. Onder talent wordt verstaan:

  • Meer gedaan op werkgebied dan verwacht wordt van iemand op die leeftijd
  • Actieve bijdrage aan project, casus, cursus, opleiding, (zelf)ontwikkeling en marktinitiatieven
  • Vernieuwende visie op de branche en is actief in het delen daarvan
  • Inspiratie voor anderen
  • Uitzonderlijke prestaties waardoor de markt nu al niet meer om deze young professional heen kan
  • Ziet en benut uitvoerbare en haalbare kansen op het gebied van bijvoorbeeld technologie, duurzaamheid, diversiteit, etc.
  • Is een meerwaarde voor de branche en helpt het vakgebied verder
  • Markt op de kaart zetten bij jongeren
  • Markt/bedrijfsproblemen aankaarten en een rol spelen bij het oplossen hiervan

Jury
De jury, bestaande uit verschillende professionals binnen én buiten de branche, beoordelen de voorgedragen genomineerden tijdens de rondes op de volgende criteria die aansluiten bij de begripsomschrijving van talent:

  • Kennis opdoen, hard werken, zelfontwikkeling, creativiteit, initiatiefrijk, overtuigingskracht, marktvisie, behaalde successen, innovatie, oplossingsgericht, assertiviteit, impact, ambassadeurschap branche, marktontwikkeling en lef

Tijdslijn

25 april - 20 mei                   Ronde 1 - Voorselectie: Voordragen nominaties
30 mei                                   Bekendmaking genomineerden
30 mei - 10 juni                     Ronde 2: (schriftelijke) opdracht
27 juni                                   Bekendmaking halve finalisten
28 juni - 31 augustus            Ronde 3 - halve finale: (video) opdracht
12 september                       Bekendmaking finalisten
Week van 19 september      Ronde 3 - Finale en award uitreiking: pitch en juryvragen

Award uitreiking
Na een felle strijd tussen de (halve) finalisten, vindt in de week van 19 september de award uitreiking plaats in Rotterdam. Een feest van de branche waarbij young professionals in het zonnetje worden gezet en verbinding en positiviteit centraal staan. De award winnaar ontvangt o.a. een opleidingsbudget en exposure via verschillende branche kanalen. De rest van de prijs wordt nog even geheimgehouden. 

Geplaatst op 14-06-2022

< Vorige


Share on: