2021 de Vereende: financiële fundament en klanttevredenheid

In het vandaag gepubliceerde jaarverslag van de Vereende kunt u lezen dat het jaar 2021 door corona(maatregelen) een uitdagend jaar was. Een jaar waarin de Vereende een goede balans heeft gevonden tussen het versterken van de financiële positie, het beter bedienen van de klant en het bieden van een aantrekkelijke werkplek voor werknemers.

In 2021 is het premievolume van de verzekeringsportefeuille van de Vereende opnieuw toegenomen met 5 % van € 53,0 miljoen naar € 55,6 miljoen bruto verdiende premie. Verschillende producten reageerden verschillend op de coronamaatregelen; in periodes van (gedeeltelijke) lockdown werden er bijvoorbeeld meer taxiverzekeringen geroyeerd of opgeschort, maar sloot de Vereende bijvoorbeeld ook meer bestelautoverzekeringen. De netto combined ratio kwam in 2021 uit op 91,8%. De solvabiliteit steeg van 143% naar 160 %. Dat kwam met name door het positieve resultaat van € 2,8 miljoen ná belasting en de positieve herwaardering van € 1,5 miljoen op de beleggingen. 
 
Voor klanten
Niet alleen financieel was het een goed jaar voor de Vereende. Klanten ervaren een steeds betere dienstverlening van de Vereende. Al sinds het eerste klanttevredenheidsonderzoek uit 2016, waar de Vereende een magere 5,96 scoorde, laat de Vereende een constante groei zien met een toegerekende score van 6,65 over 2021. In dat cijfer laten klanten hun vaak negatieve start – vanwege royement of niet-acceptatie bij andere verzekeraars – van de klantreis en de premiehoogte meewegen; het doel is om de waardering te laten groeien naar een 7,1.  
 
De Vereende heeft als doel om oplossingen te bieden voor maatschappelijke risico’s in de schadeverzekeringsbranche. Eén van die risico’s betreft taxi’s. In 2021 is de voorbereiding geweest van de RijBeterBox, een box die door taxichauffeurs bewust te maken van het eigen rijgedrag, het rijgedrag van die chauffeurs verbetert. Met de RijBeterBox kunnen goed rijdende chauffeurs objectief hun goede rijgedrag aantonen en zo worden zij aantrekkelijker voor reguliere verzekeraars. De introductie van deze RijBeterBox was op 1 februari 2022 (LINK naar Minder schades door inzicht in rijgedrag taxichauffeurs (vereende.nl)).

Voor medewerkers
Als werkgever heeft de Vereende dit jaar een mijlpaal bereikt met de certificering Great Place to Work. De medewerkers hebben de Vereende massaal als een aantrekkelijke werkgever beoordeeld en daarmee is de certificering mogelijk gemaakt. Ingrid Visscher, directeur bij de Vereende vertelt hierover: “De Vereende valt of staat met de kwaliteit en het enthousiasme van de medewerkers. Daarom ben ik zo blij met deze beoordeling en de certificering van GPTW. De certificering maakt ook voor de buitenwereld zichtbaar dat het fijn is om hier te werken. Uiteraard zijn we nog niet klaar, maar zoeken we constant naar nieuwe manieren om het werken hier nog prettiger te maken.”
 
Het jaarverslag van De Vereende kan HIER worden gelezen.
Geplaatst op 30-06-2022
Share on: