De beste manieren om te besparen bij het huren van een auto

Het huren van een auto geeft zoveel vrijheid aan een vakantie. Het is dan ook logisch dat een auto huren op Gran Canaria vaak gedaan wordt als men bijvoorbeeld op vakantie gaat naar dit Spaanse eiland. En het hoeft ook nog eens geen fortuin te kosten! Ontdek in dit artikel een paar van de beste manieren om kosten te besparen bij het huren van een auto.

Wees slim qua maat
Denk praktisch en ga voor functioneel boven luxe - die sportieve soft-top ziet er misschien goed uit, maar is het echt de moeite waard om er extra voor te betalen? Bedenk dan wat je precies van een auto nodig hebt qua afmetingen en specificaties, en vergeet niet de brandstofkosten mee te rekenen. Als je veel gaat rijden, kies dan een auto bij autohuur Curacao die weinig brandstof verbruikt.
 
Boek vroeg
De eenvoudigste manier om de goedkoopste deal voor autoverhuur te krijgen, is door van tevoren te boeken, vooral tijdens piekperiodes zoals schoolvakanties. En hoewel er geen garantie is dat vroeg boeken betekent dat je precies de auto krijgt die je zoekt, als je hem laat achterlaat, blijf je achter met wat het autoverhuurbedrijf beschikbaar heeft - en een gezin van vier in een kleine auto met twee zitplaatsen gaat gewoon niet bij een auto huren op Alicante Airport
 
Gebruik je eigen GPS en kinderzitjes
Als je een kinderzitje nodig hebt, overweeg dan om je eigen kinderzitje mee te nemen van huis om te voorkomen dat je extra betaalt door er een te huren bij het verhuurbedrijf. Huurkosten worden meestal dagelijks toegevoegd en kunnen snel oplopen. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je gratis babyspullen meenemen. Als je geen eigen gps hebt, kun je gratis kaarten op je telefoon downloaden die geen data verbruiken terwijl je op reis bent. 
 
Kies je chauffeur
Als je op een epische roadtrip gaat, is het logisch om het rijden te delen, maar het toevoegen van een extra bestuurder kan de prijs van autoverhuur echt opdrijven, vooral als ze jonger zijn dan 25 jaar. Ga na of je de hele vakantie met slechts één chauffeur wegkomt, want dat kan je behoorlijk wat geld besparen. Als je het rijden zeker wilt delen, let dan op speciale aanbiedingen voor 'gratis extra bestuurder' die een groot verschil kunnen maken in de kosten.
 
Controleer het brandstofbeleid
Verschillende verhuurbedrijven bieden verschillende brandstofpolissen aan. De meest voorkomende is 'van vol tot vol', wat inhoudt dat je de auto met een volle tank ophaalt en weer met een volle tank inlevert. Dit is meestal de goedkoopste optie, omdat je alleen betaalt voor de brandstof die je verbruikt. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een 'vol tot leeg'-beleid waarbij je de tank niet hoeft bij te vullen. Dit kan duurder uitvallen, omdat ze servicekosten in rekening kunnen brengen bovenop de brandstofprijs. En je zou kunnen vastlopen met de keuze om de auto in te leveren met benzine nog in de tank, of het risico lopen op dampen te rijden voor die laatste etappe terug naar het vliegveld... 
Geplaatst op 24-03-2022

< Vorige


Share on: