Aegon geeft update over Russische en Wit-Russische beleggingen

Aegon heeft aangekondigd dat het in de toekomst niet meer zal beleggen in bedrijven uit Rusland of Wit-Rusland en heeft zijn beleid voor verantwoord beleggen dienovereenkomstig geactualiseerd. Dit beleid geldt voor alle beleggingen voor algemene rekening waarbij Aegon de volledige controle over het beheer heeft.

Beleggingsbeslissingen voor beleggingen van derden en beleggingen voor rekening van polishouders heeft Aegon niet in eigen hand. Aegon moedigt zijn bedrijfsonderdelen echter wel aan om de beleidsstandpunten van Aegon met hun respectieve klanten te bespreken.
Het Beleid Verantwoord Beleggen sloot beleggingen in elke vorm van Russische en Wit-Russische staatsobligaties, zoals staatsobligaties, al uit.

Daarnaast zal Aegon, gezien de huidige uitzonderlijke omstandigheden, kijken naar mogelijkheden om de bestaande beleggingsblootstelling op doordachte wijze te verminderen, rekening houdend met de belangen van alle belanghebbenden. Aegon heeft voor EUR 27 miljoen aan beleggingen voor algemene rekening in Rusland, op basis van de boekwaarde per 3 maart 2022. Aegon heeft geen beleggingen in Wit-Rusland.

Deze besluiten zijn in lijn met de reactie van het internationale bedrijfsleven en de internationale sancties die Rusland na de inval in Oekraïne zijn opgelegd.
Geplaatst op 08-03-2022

< VorigeVolgende >


Share on: