Energielandgoed Wells Meer start in Q4 met showcase zonnepark

Dit eerste deel van het Energielandgoed Wells Meer betreft de aanleg van circa 1 hectare groot veld met ca. 2000 panelen. Deze zogenaamde showcase is nog gering van omvang en dient in eerste instantie om ervaring op te doen voorafgaand aan de uiteindelijke realisatie van het energielandgoed.

Voor dit eerste deel van het energielandgoed wordt gebruik gemaakt van de nog beschikbare capaciteit op het regionale elektriciteitsnet. Met de volledige realisatie van het landgoed kan naar verwachting vanaf 2025 worden begonnen.

Energielandgoed Wells Meer heeft voor de aanleg van het eerste deel van het zonproject een SDE++ subsidie ontvangen. De door het Energielandgoed aangevraagde subsidie is geheel toegekend conform aanvraag.

Het plan is om te starten met de bouw in het vierde kwartaal van 2022. Hiermee wordt het Energielandgoed voor het eerst ook voor het publiek zichtbaar.

Subsidies van de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) hebben als doel om ontwikkeling en realisatie van projecten waarmee duurzame energie wordt opgewekt te stimuleren. Met de SDE++ subsidie ontvangt degene die energie produceert subsidie voor de duurzame energie die wordt opgewekt. De subsidie zorgt dat projecten ook op langere termijn rendabel zijn voor initiatiefnemers en financiers.

Geplaatst op 09-02-2022

< VorigeVolgende >


Share on: