Robbert van Dijk start maritiem en transport regresbureau MARELEX

Per 1 januari 2022 is een nieuw maritiem en transport regresbureau gestart onder de naam van MARELEX. MARELEX is een no-nonsens regresbureau dat zich toespitst op regres (schadeverhaal) bij schade of verlies in de logistiek, haven en handel. Denk bijvoorbeeld aan regres bij schade of verlies van goederen gedurende wegtransport, zeetransport, railtransport, luchttransport en/of opslag. De regresactiviteiten van MARELEX vinden plaats op basis van 'no cure, no pay'.

De kernwaarden van MARELEX zijn kwaliteit, laagdrempeligheid en duurzaamheid. MARELEX treedt onder andere op namens ladingbelanghebbenden (importeurs, exporteurs van bijvoorbeeld groente, fruit of commodities) en logistieke dienstverleners, zoals wegvervoerders, rederijen, luchtvaartmaatschappijen, opslaghouders, cargadoors, NVOCC’s, terminals, expediteurs, railoperators, bevrachters en de achterliggende verzekeraars van voornoemde partijen, zoals goederenverzekeraars, cascoverzekeraars, transportaansprakelijkheidsverzekeraars, P&I Clubs of diens Correspondenten.
 
Robbert van Dijk is de oprichter van en jurist bij MARELEX. Nadat hij in 2012 op de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn masterdiploma’s in strafrecht en bedrijfsrecht heeft behaald, is hij gestart als transport schadebehandelaar bij een internationale assurantiemakelaar. Nadien heeft hij zich een aantal jaren toegespitst op maritiem- en transportregres bij een internationaal expertisebureau. Verder heeft hij sinds enkele jaren ervaring als schadebehandelaar bij een grote containerterminal in de Rotterdamse haven, waarvoor hij naast zijn eigen bedrijf werkzaam blijft. In 2021 heeft Robbert de postacademische opleiding ‘leergang vervoerrecht’ met succes voltooid op de Erasmus School of Law.

Eigenaar Robbert van Dijk: “Mijn doel is dat regres toegankelijker wordt binnen de 'maritieme' verzekeringsmarkt, maar ook toegankelijk wordt voor (on)verzekerde partijen die zelf actief zijn in de logistiek, haven en handel in geval van (hoge) eigen risico’s en onverzekerde of ongedekte risico’s. Bij MARELEX kennen wij de bedrijfsvoering van onze klanten; wij staan met onze voeten in de spreekwoordelijke klei. Bij MARELEX houden wij u op de hoogte van elke stap op de weg. Duidelijke communicatie, (juridisch inhoudelijke) kwaliteit van dienstverlening, een eerlijk tarief en een rechte koers varen. Dat is MARELEX.”

Voor meer informatie is Robbert telefonisch bereikbaar op +31 (0)6 19 11 76 51 of per email: robbert.vandijk@marelex.nl.  

Geplaatst op 11-01-2022

< VorigeVolgende >


Share on: