Elke dag een tip tegen woninginbraak

De dagen zijn weer kort en donker. Ook staan de feestdagen voor de deur. Inbrekers profiteren hier graag van. Om te zorgen dat mensen geen slachtoffer worden van woninginbraak, geeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) deze maand in een aftelkalender elke dag een tip om inbraak te voorkomen. Ook bekende Nederlanders komen in de kalender aan het woord.

Uit de jaarlijkse Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat de jaarwisseling veruit het populairst is onder inbrekers. Het aantal inbraakclaims dat tijdens oud en nieuw binnenkomt, ligt 90% hoger dan op een gemiddelde dag. Het aantal inbraakclaims in de maand december is veruit het hoogst van het hele jaar, met een gemiddelde van ruim 7.000 claims. Het verbond geeft in de aftelkalender ook een tip om inbraak tegen te gaan. 
 
“Ook zo’n zin in de gezellige decembermaand? Wij ook! En om ervoor te zorgen dat de festiviteiten niet verstoord worden door ongenode gasten, hebben wij heel veel anti-inbraaktips”, zegt Susanne Schat, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op het gebied van woninginbraken.  
 
De eerste tip is gegeven door de directeur van het CCV, Patrick van den Brink: “Tijdens de feestdagen wordt er veel ingebroken. De Veilig Wonen Scan geeft snel een beeld van hoe inbraakveilig jouw woning is en tips die je direct kunt toepassen. Je vindt de scan op www.veiligwonenscan.nl. Doe hem nu, neem maatregelen en heb fijne feestdagen!” 
 
In de aftelkalender voor een inbraakvrije feestmaand vind je verder tips van onder andere Anniko van Santen (presentatrice van het tv-programma Opsporing Verzocht), Sinterklaas, Sybren van der Velden (landelijk projectleider Woninginbraak en Heling bij de Nationale Politie) en Vereniging Eigen Huis.

Elke dag een tip bekijken? Ga naar www.politiekeurmerk.nl/inbraakvrije-feestmaand
 
 
 
Geplaatst op 07-12-2021

< VorigeVolgende >


Share on: