Groei ondanks corona: derde FD Gazellen Award voor JBL&G

Voor het derde jaar op rij behoort letselschadebureau JBL&G tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In maart wordt daarvoor weer de FD Gazellen Award uitgereikt, de prestigieuze ondernemersprijs van Het Financieele Dagblad.

Tijdens de coronacrisis waren veel bedrijven genoodzaakt overheidssteun aan te vragen om hun omzetverlies door de pandemie te compenseren, JBL&G daarentegen slaagde erin toch door te groeien. Eigenaar Steffy Roos du Maine: “Daar zijn we ontzettend trots op! Ik denk dat dit ons gelukt is omdat we altijd zijn uitgegaan van onze kracht: onze medewerkers happy en deskundig houden. Er is een enorme concurrentie op de markt van letselschadejuristen, dus om te kunnen groeien is dit essentieel.

Je medewerkers betrokken houden is lastiger wanneer je ze niet meer face to face ziet. Wij zijn hier zo goed mogelijk mee omgegaan door heel veel gezamenlijk online te doen: dagelijks mediteren, een vraag om de dag te starten (van: ‘waar ben jij dankbaar voor’ tot aan: ‘stuur een foto van waar je nu zit’), borrels, pubquiz, boekenclub, cursussen, werkbespreking, enzovoorts. En natuurlijk hebben we regelmatig leuke pakketten opgestuurd, persoonlijke aandacht geprobeerd te blijven geven en goede werkplekken thuis gefaciliteerd voor wie dat nodig had.
 
Om ondanks een enorme keldering in het aantal verkeersongevallen toch nog te groeien in het aantal zaken, hebben we onze strategie omgezet. Niet kijken naar wat er niet meer kon: groeien zoals we gewend waren, maar naar wat er nog wel kon. Zoals bijvoorbeeld een nieuw kantoor openen in Rotterdam.”
 
 
De FD Gazellen Awards werden dit jaar voor de achttiende keer toegekend aan Nederlandse ondernemingen. Criteria zijn onder meer een omzetgroei in de voorgaande drie jaar van minimaal 20%, waarbij het laatste jaar winstgevend is afgesloten. Dit jaar bestaat de lijst met snelst groeiende bedrijven uit 691 FD Gazellen. “Dat zijn er weliswaar ruim 10% minder dan vorig jaar, maar wel meer dan verwacht in een jaar waarin de economie met 3,7% kromp”, aldus het commentaar van het FD.
 
Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht werd in 2011 opgericht in Assen en ging in 2013 over van moeder op dochter. Nadat Du Maine het bureau in 2013 overnam en een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam opende, steeg het personeelsbestand flink, en kwamen er ook vestigingen in Groningen en Deventer bij. Vorig jaar nog werd een vierde kantoor in Rotterdam geopend. Met een personeelsbestand van boven de vijftig, vier kantoren en een omzetstijging van ruim 50 procent over de afgelopen drie jaar is het een van de grootste en snelst groeiende letselschadebureaus van Nederland. De groei is er ook nog niet uit: JBL&G is vrijwel continu op zoek naar nieuwe juristen, register-experts en juridisch medewerkers, en ook een vijfde filiaal in Zuid-Nederland wordt niet uitgesloten.
Geplaatst op 24-11-2021


Share on: