Fred de Jong over de meervoudige waarde van financieel en fiscaal advies

Om financieel en fiscaal adviseurs (en de studenten die worden klaargestoomd voor het adviesvak) te helpen hun rol te pakken bij de verduurzamingstransitie, doet de HAN via het associate lectoraat van dr. Fred de Jong onderzoek. Op maandag 22 november wordt van dit lectoraat een eerste symposium gehouden.

Duurzaamheid is een groot maatschappelijk thema. Burgers en bedrijven staan voor grote investeringen om de klimaatdoelstellingen te halen en om te voldoen aan de Sustainable Development Goals. Om die duurzame doelen daadwerkelijk te halen kunnen financieel en fiscaal adviseurs een belangrijke, aanjagende rol spelen. Door meervoudige waarde te creëren ontstaat ook een duurzaam businessmodel. Om die beroepsgroep (en de studenten die worden klaargestoomd voor het adviesvak) te helpen hun rol te pakken bij de verduurzamingstransitie, doet de HAN via het associate lectoraat van dr. Fred de Jong onderzoek.

Je kunt je inschrijven om op 22 november aanstaande het eerste symposium van dit lectoraat bij te wonen. Je wordt dan bijgepraat over de duurzaamheidsambities van de overheid en het mkb om de maatschappelijke uitdagingen te onderstrepen. Tijdens het symposium zal Fred de Jong vervolgens enkele onderzoeksresultaten presenteren en zijn visie delen op de toekomst van financieel en fiscaal advies m.b.t. duurzaamheid en brede welvaart. Ook zal er een rondetafel discussie plaatsvinden n.a.v. de presentatie van associate lector Fred de Jong met vertegenwoordigers van de overheid, MKB Nederland, belastingadviseurs en onafhankelijk financieel adviseurs. Dit alles onder leiding van lector Financial Control, dr. Koos Wagensveld.
Na afloop ontvangen de deelnemers het onderzoekspaper ‘de waarde van financieel advies’.  

HAN Symposium Associate lectoraat Sustainable Finance & Tax 'Naar meervoudige waarde van financieel en fiscaal advies'
 
Maandag 22 november 2021

 • Welkom vanaf 14.30 uur op de HAN in Arnhem (Ruitenberglaan 31)
 • 15.00: Toespraak Sandra Pellegrom (SDG coördinator namens de Nederlandse overheid) over de sustainable development goals en de duurzame ambities voor Nederland
 • 15.15: Bijdrage van MKB Nederland over de duurzaamheidstransitie binnen het mkb en de rol van de financiele sector daarbij
 • 15.30: College dr. Fred de Jong over de duurzame toekomst van financieel en fiscaal advies
 • 16.15: Rondetafel gesprek 
 • Einde 17.00 uur met netwerkborrel


Deelnemers rondetafel:

 • Fred de Jong
 • Enno Wiertsema (directeur brancheorganisatie financieel adviseurs Adfiz)
 • Martin Hommersom (bestuurslid Register Belastingadviseurs)
 • Sandra Pellegrom, SDG coördinator Nederland
 • Vertegenwoordiger namens MKB Nederland


Aanmelden voor deelneme kan hier.

Geplaatst op 04-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: