Innovatie: drijvend zonnepark op waterbassin

Albers Alligator, specialist in flexibele constructies en Centrica Business Solutions, experts op het gebied van decentrale energie-oplossingen, hebben onlangs een nieuw innovatief project gerealiseerd door 1030 zonnepanelen op de totaalafdekking van een waterbassin te plaatsen.

De laatste jaren kreeg het bedrijf regelmatig de vraag of er geen mogelijkheid was om de MULTI-F, de drijvende totaalafdekking voor het bassin, te voorzien van zonnepanelen. 

In kwekerij de Noordhoek in Kapelle is een partner gevonden die samen met Albers Alligator en Centrica Business Solutions de uitdaging is aangegaan om dit eerste project te realiseren door 1030 zonnepanelen, met elk een vermogen van 415 Wp, te installeren op een Multi-F totaalafdekking.

Dit drijvende zonnepark, met een totaal vermogen van 427 KWp, kan door deze Multi-F Solar een hoeveelheid energie opleveren voor gemiddeld 100 huishoudens.


Albers Alligator en Centrica Business Solutions hebben samen naar de mogelijkheden gekeken en dit uitgewerkt tot een werkende innovatieve oplossing: het MULTI-F Solar systeem.

Geplaatst op 16-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: