Schadegarant breidt uit met platform Openclaims

Schadegarant, de stichting die namens diverse verzekeraars autoschadeherstel afwikkelt, heeft haar platform eXchange gekoppeld aan het SaaS-platform van Openclaims. Hierdoor kunnen klanten van de aangesloten verzekeraars straks digitaal hun schade afwikkelen. Een verzekerde kan dan in een paar klikken zelf een schade melden, een afspraak voor herstel maken en de voortgang volgen. Met de integratie verhoogt Schadegarant tevens het serviceniveau aan haar verzekeraars en herstelnetwerk.

Links Frank van Donk (directeur Schadegarant) en rechts Lex Orie (directeur Openclaims)

“Schadegarant heeft de goede referenties uit de verzekeringsbranche, met name uit het volmachtkanaal, mee laten wegen in de keuze voor het platform van Openclaims”, aldus Frank van Donk, Directeur bij Schadegarant. “Door dit platform als voorportaal aan ons proces toe te voegen verwachten wij dat de schadeafwikkeling bij verzekeraars en gevolmachtigd agenten vereenvoudigt. Bovendien maakt dit voorportaal het eenvoudiger om verzekerden naar ons herstelnetwerk te verwijzen”. 


Het platform van Openclaims voegt een nieuwe dimensie toe aan het bestaande proces van Schadegarant . De online omgeving kan desgewenst gelabeld worden en heeft dan de vertrouwde look & feel van de eigen verzekeraar of volmacht. Verzekerde kan eenvoudig een aantal persoonlijke gegevens en gegevens over de schade invullen. Via een speciale fotomodule is het bovendien mogelijk om zelf een aantal foto’s van de schade toe te voegen. Die informatie koppelt Schadegarant aan een dossier op haar eigen platform eXchange. Zo start het herstelproces eerder en blijft verzekerde op de hoogte van de status. Herstelbedrijven kunnen de werkzaamheden aan de hand van de foto’s al direct inplannen. Er is dan geen aparte intake-afspraak meer nodig en dat levert tijdwinst op voor beide partijen.

Met het toevoegen van het voorportaal en de koppelingen tussen de systemen van de aan Schadegarant deelnemende verzekeraars en eXchange, ontstaat er een optimale uitwisseling van data. Dit levert met name bij verzekeraars en gevolmachtigd agenten veel efficiency in hun processen op. 


Schadegarant en Openclaims verwachten de koppeling met Openclaims medio 2021 operationeel te hebben. 

 

Geplaatst op 14-01-2021

< VorigeVolgende >


Share on: