Lancering risicoclassificatie-model voor cyberrisico’s

Het Verbond van Verzekeraars en Cyberveilig Nederland hebben – onder leiding van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) – een model voor risicoclassificatie opgezet. Met dit model kan een mkb’er zien in welke risicoklasse de onderneming zich bevindt en welke beveiligingsmaatregelen daarbij horen. Het instrument is in de praktijk getest en is nu beschikbaar.


Foto: links Stefan Zwager, rechts Ralph Moonen.

De ontwikkeling van het model – dat officieel het VRKI-model heet – is tot stand gekomen in samenwerking met MKB Nederland, de politie, NLdigital, het CIO Platform Nederland, Partnering Trust en de rijksoverheid.

In het decembernummer van het SCHADE magazine is een achtergrondartikel verschenen over de ontwikkeling van het VRKI-model. In dit artikel komen namens de werkgroep Stefan Zwager en Ralph Moonen aan het woord komen. 

Stefan Zwager, die in het dagelijks leven verantwoordelijk is voor het acceptatiebeleid van cyberverzekeringen bij AIG, heeft namens het Verbond van Verzekeraars deelgenomen aan de ontwikkeling van de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid. Ralph Moonen, technisch directeur bij Secura, heeft namens Cyberveilig Nederland met zijn expertise bijgedragen aan de ontwikkeling van het model.

 

Het artikel leest u hier.

 

 

Geplaatst op 15-01-2021


Share on: