DUPI Underwriting Agencies en The Shipowners' Club blijven samenwerken

DUPI Underwriting Agencies en The Shipowners' Club komen overeen dat hun EURO P&I samenwerking behouden blijft na structurele veranderingen binnen de DUPI Group en kondigt tevens twee nieuwe werknemers aan voor EURO P&I.

Foto: Tristan van Herwaarden, Client Executive P&I

Sinds 2012 vertegenwoordigt DUPI Underwriting Agencies, onder het gevestigde merk EURO P&I, de Shipowners' P&I Club, een van de dertien P&I Clubs van de International Group of P&I Clubs, als hun Underwriting Agent voor de P&I risico's van binnenvaartschepen in heel Europa. Met beschikbare dekkingslimieten tot een miljard USD is EURO P&I een van de leiders in deze markt.
 
Met meer dan 160 jaar ervaring heeft de Shipowners' Club, die een S&P A (stabiele) rating heeft, een diepgaande kennis van de complexe risico's en aansprakelijkheden, inclusief de behandeling van de claims van hun leden, waarmee onze klanten te maken krijgen wanneer ze hun schepen in de binnenwateren van Europa exploiteren. Als marktleider biedt The Shipowners' Club bescherming en schadeloosstelling (P&I), juridische kosten en bijbehorende verzekeringen aan meer dan 32.000 kleine en gespecialiseerde schepen over de hele wereld.
 
De business van EURO P&I werd voorheen afgehandeld via het kantoor van makelaar DUTCH P&I, een dochteronderneming van DUPI, maar gezien de kracht van de agentschapsexpertise binnen DUPI Group werd besloten om de dagelijkse verzekering en schadeafhandeling van EURO P&I, inclusief het personeel, over te dragen naar een gespecialiseerde Business Unit binnen DUPI Underwriting Agencies.
 
DUPI is erg trots en enthousiast dat dit langdurige partnerschap samen de binnenvaartsector blijft bedienen, onder leiding van het ervaren en deskundige EURO P&I-team in Rotterdam, ondersteund door de validiteit van het operationele model van DUPI Underwriting Agencies en de algemene ambities van DUPI Group. De klanten van DUPI zullen geen veranderingen zien in de dagelijkse dienstverlening die zij van zowel DUPI als The Shipowners’ Club verwachten.
 
Simon Swallow, CEO van Shipowners' Protection Ltd, de 100% eigenaar van de Shipowners' Mutual Protection & Indemnity Association (Luxemburg) merkt hierbij op: "Iedereen binnen de Shipowners' Club is er trots op deze speciale vereniging voort te zetten en samen te werken met onze vrienden van EURO P&I om een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering aan te bieden die de eigenaren en exploitanten van schepen die op de binnenwateren van Europa varen, gemoedsrust biedt. Wij waarderen de langdurige relatie met DUPI Group en verwelkomen hun expertise als gespecialiseerd underwriting agency."
 
DUPI kondigt aan dat Tristan van Herwaarden (39) terugkeert naar DUPI Underwriting Agencies als Client Executive P&I. Na gewerkt te hebben als Underwriter EURO P&I van 2015 tot januari 2019, brengt Tristan zijn ervaring in de Europese binnenvaartindustrie en P&I business terug naar DUPI. Recentelijk werkte Tristan als Contractmanager voor Rijkswaterstaat en was hij onder andere verantwoordelijk voor het contractmanagement naar scheepseigenaren en aannemers. 
 
Tristan is afgestudeerd in scheepvaartrecht aan de Universiteit van Kaapstad. Tristan start op 1 november 2020 en zijn e-mailadres zal zijn: tristan.vanherwaarden@dupi.com.
 
Willem-Jan van Eijsden heeft besloten DUPI per 1 oktober te verlaten om andere carrièremogelijkheden na te streven. 
DUPI bedankt Willem-Jan voor zijn bijdrage aan de succesvolle groei van de EURO P&I/Shipowners' Club samenwerking en wenst hem het allerbeste in zijn toekomstige carrière.

Bert is per 1 augustus in dienst getreden bij DUPI Underwriting Agencies en is verantwoordelijk voor de Business Units Charterers' Liability, Specialist P&I en EURO P&I. 
  
Het EURO P&I team bestaat uit:
 
            Bert Scheper, Underwriting Director Charterers' Liability/P&I
            Rob Mouthaan, Underwriter 
            Tristan van Herwaarden, Client Executive P&I
            Martijn Houtbraken, Claims Handler
            Nikki Schots, Claims Handler
            Fientje van Schuylenburg, administratieve ondersteuning
 
 
Geplaatst op 12-10-2020


Share on: