Irina Ghazarian: Ik ben waar ik ben door het heft in eigen handen te nemen

SCHADE magazine heeft dit keer als thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode vragen wij vrouwen uit de branche naar hun mening over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag vragen wij Irina Ghazarian (28 jaar), Junior Claims Handler Liability & Financial Lines bij Zurich Insurance plc.

Naam: Irina Ghazarian 
Leeftijd: 28 jaar (15-08-1992) 
Opleiding(en):  Master Aansprakelijkheid & Verzekering (Erasmus Universiteit Rotterdam), Master Arbeidsrecht                                  (Universiteit Leiden), Bachelor Rechtsgeleerdheid (Universiteit Leiden)
Werkt bij: Zurich Insurance plc 
Functie: Advocaat 
Sinds: Per 1 mei 2018 ben ik in dienst getreden als Junior Claims Handler Liability & Financial Lines. Sinds 1 september 2019 ben ik advocaat. 
 
Waarom ben je advocaat bij Zurich geworden?
Na mijn afstuderen begon ik mijn carrière als schadebehandelaar bij Zurich. Zurich sprak mij, als zijnde een internationale schadeverzekeraar, aan en de functie sloot goed aan bij hetgeen ik zocht: het zelfstandig behandelen van grote, complexe zaken op het gebied van aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. 
 
Eenmaal werkzaam bij Zurich heb ik onderzocht of het mogelijk en rendabel zou zijn om de beroepsopleiding voor advocaten te volgen. Inmiddels ben ik geruime tijd beëdigd tot advocaat zodat ik namens Zurich in rechte kan optreden. Zo behoeft niet elke zaak uit handen te worden gegeven aan externe advocaten. Naast de financiële voordelen breng je hiermee meer kennis en vaardigheden in huis. Het is een uitdaging waar ik veel plezier aan beleef. 
 
Wat vind je leuk aan jouw functie? 
Als de eerste in-house advocaat bij Zurich Benelux krijg ik veel energie van de diversiteit in mijn werk. Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor mijn dossiers, maar ik houd me ook bezig met de verdere ontplooiing van dit concept binnen Zurich. Ik vind het met name bijzonder om advocaat te zijn binnen een verzekeringsbedrijf. De werkdynamiek is meer ontspannen en je draagt al vrij snel verantwoordelijkheid in complexe zaken. 
 
Zurich is volop in beweging en heeft oog voor assertiviteit en creativiteit van eigen medewerkers. Dat zegt veel over een bedrijf, want vaak zie je dat jongeren de eerste jaren weinig mogelijkheden hebben. Ik ben dus best trots. 
 
Wat zijn jouw ambities?
Ik geloof in het concept van in-house advocaten en ik hoop dan ook op den duur een zelfstandige praktijk op te bouwen binnen Zurich. Op langere termijn spreekt een leidinggevende functie mij aan. 
 
Over welke kerncompetenties moet je beschikken om jouw werk goed te kunnen doen?
Ondernemend, kritisch, besluitvaardig, veerkrachtig en stressbestendig. Mijn taken zijn zowel juridisch als organisatorisch van aard. 
 
Werk je liever met mannen of vrouwen en waarom?
Het is voor mij eigenlijk niet relevant waar iemand zit op het genderspectrum. Het liefst werk ik samen met mensen waarmee ik kennis kan uitwisselen en ervaringen kan delen. Het is ook fijn als je tijdens het werk met en om elkaar kunt lachen. 
 
Werk je liever met ouderen of jongeren en waarom?
Dat is volledig afhankelijk van de persoon. Ik omring me graag met mensen die met een frisse blik naar bestaande werkprocessen kijken en daar kritische vragen bij stellen. Dit zijn vaak jongeren. Door de bank genomen hebben ouderen meer ervaring en een groot netwerk. Een combinatie vind ik dan ook waardevol.  
 
Wat zouden mannen van vrouwen kunnen leren?
Vanuit mijn eigen ervaring denk ik dat sommige mannen vrouwen minder over één kam zouden moeten scheren. Niet elke vrouw is hoogsensitief, jaloers en minder ambitieus (dit beeld werd door mijn mannelijke collega geschetst). 
 
Wat zouden vrouwen van mannen kunnen leren?
In mijn carrière heb ik geleerd dat je niets cadeau krijgt. Ik ben waar ik ben door het heft in eigen handen te nemen. Onder mijn vrouwelijke collega’s zie ik dat dit vaker gebeurt, maar dit kan meer. 
 
Geplaatst op 29-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: