Gouden Ridder van de Weg 2020

Alexey Dachkevitch heeft de felbegeerde titel ‘Dé Gouden Ridder van de Weg 2020’ in de wacht gesleept. Als jongste deelnemer behaalde hij de hoogste score bij een uitdagende behendigheidsproef, samengesteld door de afdeling Preventie & Risicobeheer van TVM Belgium. Dachkevitch is 35 en rijdt al tien jaar schadevrij voor Schenk Tanktransport.

Zeven Belgische beroepschauffeurs legden met een trekker en aangekoppelde trailer een behendigheidsparcours af dat bestond uit drie proeven: vooruit en achteruit slalommen, een ballon doorprikken en aandokken, waarbij de chauffeur zo dicht mogelijk bij de kade moest stoppen. De jury bestond uit Bruno Nijs, Kurt Vandevelde en Marc Van Grootel van Preventie & Risicobeheer van TVM Belgium.

De deelnemende chauffeurs Wim Dedeurwaerder, Koen Delbare, Vincent Cariaux, Jacques Rodrique, Alexey Dachkevitch, Geert Vermeersch en Roger Verstichel zijn allemaal sterk in hun vak, want met ieder tien jaren zonder schade op hun teller mogen ze zich allemaal Gouden Ridders van de Weg noemen.

Dé Gouden Ridder heeft geluk
Er kan echter maar één winnaar zijn en die werd op zaterdag 5 september 2020 officieel bekendgemaakt tijdens de tv-uitzending ‘Passion4Trucks Roadshow’. Deze kadert in het brede initiatief waarmee transportmedia het beroep van vrachtwagenchauffeur positief in de kijker wil zetten.

Winnaar Alexey Dachkevitch vond de behendigheidsproef “heel plezant, maar niet zo moeilijk”. Het is tenslotte onze job, zo zegt hij. “De sterke tegenstanders hadden allemaal kunnen winnen, uiteindelijk kwam het aan op enkele centimeters. Er was dus, net als op de baan, wel wat geluk mee gemoeid. Als chauffeur kun je nog zo goed opletten op de weg, je hebt nooit alles in de hand. Soms heb je ook gewoon wat ‘chance’ nodig.” Dachkevitch vervoert met zijn truck vloeibaar gas en stikstof voor Schenk Tanktransport. In zijn vrije tijd amuseert hij zich met alles wat met moto’s te maken heeft, hij skiet graag en trekt elk jaar naar een ander land op reis om de wereld te verkennen.

Bijdragen aan verkeersveiligheid
De Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist wil TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades verminderen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Elk jaar reikt TVM bronzen, zilveren, gouden en diamanten insignes uit aan beroepschauffers die respectievelijk 3, 5, 10 en 20 jaar schadevrij zijn.
 

Geplaatst op 07-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: