Gouden jubileum voor medewerkster Dolmans

Gerda Hoedeman was op 17 juli jl. 50 jaar in dienst bij Dolmans Calamiteiten Diensten. Een heel bijzondere mijlpaal die je niet vaak tegenkomt in de branche en waar je zeker uitgebreid bij stilstaat. Vanwege de zomerperiode is het jubileum niet op de dag zelf gevierd maar afgelopen vrijdag 28 augustus was het zover en is Gerda in het zonnetje gezet.

Met een receptie op haar eigen werkplek in IJsselstein is het 50-jarig jubileum uitgebreid gevierd en daar hoorden uiteraard ook lovende woorden bij. Ze is bovendien verrast met mooie cadeaus. 

Op de vraag '50 jaar bij een en hetzelfde bedrijf. Hoe is dat?' antwoordde ze: “Ik heb het gewoon altijd prima naar mijn zin gehad. Lieve collega’s, leuk en uitdagend werk. Ik heb nooit een reden gehad om weg te gaan. Je weet wat je hebt, maar je weet niet wat je ervoor terugkrijgt als je weggaat. Die zekerheid gaf mij een goed en veilig gevoel.’’
 
Gerda is begonnen bij schoonmaak. "Als jong meisje kwam ik als vakantiekracht bij Dolmans terecht, omdat ik wat wilde bijverdienen naast mijn opleiding tot coupeuse. Ik ging vijf uur per dag schoonmaken bij de HEMA. Toen ik doorkreeg dat dit eigenlijk beter verdiende dan het werken in een naaiatelier, had ik snel mijn conclusie getrokken en koos ik volledig voor Dolmans.” 
 
Op een dag had ze een gesprek met meneer Dolmans senior. Hij vertelde haar dat zijn zoon Berthil een nieuw onderdeel ging opzetten binnen Dolmans. Hij ging zich bezighouden met het reinigen van brandschades. En zo is Gerda het calamiteitenvak ingerold, waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds werkt. “Ik heb voornamelijk op de vestiging gewerkt. Mijn kracht lag bij het schoonmaken van inboedels. Door mijn jarenlange ervaring zie ik gauw genoeg of iets nog te redden is of helaas afgekeurd moet worden.” De extra glans aan haar werk is het contact dat ze heeft met experts en gedupeerden die naar de inboedel komen kijken. “Als er tegenover je een blij mens staat omdat je net dat ene beeldje of fotoalbum hebt kunnen redden, dan weet je waarom je dit werk doet. Je helpt mensen. Dat is toch heel mooi”, aldus de jubilaris.  
Geplaatst op 01-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: